Aktier: Investorerne belønner Phillips 66 og Chevron

De amerikanske aktiemarkeder kommer fredag fra start med små kursstigninger på tværs af de tre toneangivende indeks på en dag, hvor det er de regnskabsaktuelle selskaber, som løber med opmærksomheden.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset, Dow Jones og Nasdaq kommer alle fra åbningens start med stigninger på 0,1 pct.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber fredag er medicinalselskabet Mylan, der leverede regnskab for tredje kvartal forud for åbningen på Wall Street, og som falder 1,2 pct. til 45,22 dollar kort inde i dagens handel.

Regnskabet fra medicinalkoncernen var en blandet omgang. Mens omsætningen skuffende en smule, så var indtjeningen i kvartalet bedre end ventet.

Regnskabet viste et justeret resultat på 1,43 dollar per aktie, hvilket var over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,38 dollar. Omsætningen nåede med 2,7 mia. dollar i kvartalet ikke helt op på markedets forventninger, der lød på 2,8 mia. dollar.

Amerikanske Phillips 66, der beskæftiger sig med raffinering og salg af olie, overgik klart forventningerne i tredje kvartal. Det stod klart, efter at selskabet fremviste regnskab fredag morgen.

Det justerede resultat per aktie landede på 3,02 dollar per aktie, hvilket var markant bedre end analytikernes prognoser, der ifølge estimater fra Bloomberg News lød på 2,25 dollar per aktie.

Samlet set bidrager det til et justeret resultat på 1647 mio. dollar mod et overskud på 1140 mio. dollar i samme periode 2014. Resultatet er godt hjulpet på vej af en lavere oliepris.

Investorerne belønner fra markedets åbning aktien med en stigning på 2,4 pct. til 88,50 dollar.

Oliegiganten Chevron har i årets tredje kvartal været hårdt ramt af de lave oliepriser, og selskabet toplinje er nu barberet kraftigt ned.

Nettoomsætningen dykkede til 34,3 mia. dollar i tredje kvartal mod 54,7 mia. dollar i samme periode sidste år. Det betød også, at bundlinjen blev mere end halveret, da den endte på 2 mia. dollar mod 5,6 mia. dollar i tredje kvartal sidste år.

Selvom regnskabstallene viste et drastisk fald, var resultatet bedre end ventet blandt analytikerne. Selskabet rapporterede om et resultat per aktie på 1,09 dollar, hvilket var markant bedre end analytikernes forventninger om et resultat på 76 cent per aktie, viser tal fra Bloomberg News.

At selskabet er udfordret af de lave oliepriser betyder nu, at arbejdsstyrken skal reduceres med mellem 6000 og 7000 stillinger, fortæller selskabets topchef.

Chevron-aktien stiger 1,4 pct. til 91,15 dollar efter kort tids handel.

Tandpastaproducenten Colgate-Palmolive falder fredag 1,8 pct. til 67,98 dollar, efter at selskabet tidligere på dagen leverede regnskab.

Selskabet leverede en indtjening per aktie på 72 cent i tredje kvartal. Og det var præcist, hvad analytikerne havde forventet, viser data indsamlet af Bloomberg.

Forbrugsproducenten havde desuden en omsætning på 4 mia. dollar i perioden, der kun med en lille margin ikke levede op til analytikernes estimater, som lød på 4,09 mia. dollar ifølge en rundspørge foretaget af Zacks.

/ritzau/FINANS

 

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk