Aktier: Investorere følger Wall Street-kolleger

De fjernøstlige aktiemarkeder følger i fodsporene af de amerikanske markeder tirsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Ganske pæne stigninger prægede Wall Street mandag, og tirsdag har den afsmittende virkning sendt de fleste Asiatiske markeder op i samme takt med stigninger på over 1 pct. i både Japan som Kina.

- En optimistisk stemning breder sig i de udviklede markeder, og jeg forventer, at det japanske marked til at følge trop. Vi fortsætter med at se en situation, hvor risikolikvider flyder ind til Japan og Europa på bagkanten af de pengepolitiske lempelser, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den japanske centralbank fastholdt da også de allerede massive lempelser efter dagens pengepolitiske møde.

Bank of Japan påpegede samtidig, at forbrugerprisvæksten vil aftage til omkring et rundt nul "indtil videre", samt at centralbanken fortsat er af den opfattelse, at økonomien vil fortsætte med et "moderat opsving".

Nikkei-indekset stiger 1,1 pct., mens det brede Topix-indeks øger med 1,0 pct.

I Kina ligger de store indeks på det højeste niveau siden finanskrisen satte ind i 2008.

- Vi ser fortsat betydelige opadrettede tendenser. Den kinesiske økonomi har succes med overgangen til forbrug- og servicevækst, vurderer markedsstrateg Jonathan Garner fra Morgan Stanley i Hongkong over for Bloomberg News.

Weekenden forsikringer fra premierminister Li om en stabil vækst giver investorerne nyt blod på tanden. Shanghai Composite stiger 1,3 pct. og CSI 300-indekset ligger med et plus på 1,2 pct.

Hongkongs Hang Seng følger op med en stigning på 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der stigninger i Singapores Strait Times på 0,3 pct., og Seouls Kospi-indekset øger 1,8 pct., mens ASX-indekset i Sydney lukker med et plus på 0,8 pct.

De amerikanske S&P-aktiefutures ligger med faldt på godt 0,1 pct. i den asiatiske handel.