Aktier: Investorer vendte rundt og sendte Nasdaq i rekord

De amerikanske aktier vendte rundt efter flere dages nedtur onsdag, hvor teknologiaktierne sendte Nasdaq-indekset til nye og hidtil usete højder.

Læs mere
Fold sammen

Efter en negativ start tog Fanden ved markedet efter rapporter fra Europa om, at Grækenland ifølge den græske premierminister Alexis Tsipras nu er tæt på en aftale, der kan løsne op for de nødvendige store udenlandske lån.

Det satte gang i optimismen på en ellers nøgletalsfattig dag, der heller ikke bør på regnskaber fra de helt store koncerner. Til gengæld var der flere af de mindre virksomheder, som trak i hver sin retning.

- Du har fået et par selskabsspecifikke ting, men overordnet set er det en kombination af Grækenlands-overskriften og gårsdagens (tirsdagens, red.) nedtur. Hvor kedeligt det end lyder, er det Grækenland og Federal Reserve, der er de to ting, markedet bekymrer sig om lige nu, siger aktiehandler Michael Antonelli fra Robert W. Baird & Co. til Bloomberg News.

Onsdag endte med en stigning i S&P 500-indekset på 0,9 pct. til 2123,48. De tunge aktier i Dow Jones lukkede 0,7 pct. højere i 18.162,99, mens Nasdaq-indekset viste dagens største plus på 1,5 pct. til rekorden 5106,59.

Omsætningen var ganske pæn med 686 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,8 mia. aktier på Nasdaq.

Apple og Microsoft var blandt drivkræfterne i it-sektoren med stigninger på henholdsvis 1,9 pct. og 2,2 pct., og også Intel og Cisco Systems fulgte godt med med plusser på 1,8 pct. og 1,2 pct., mens dagens store tabere var energisektoren, der blev sendt ned af den styrkede dollar og dennes negative effekt på oliepriserne.

Blandt enkeltaktierne var Broadcom dagens store vinder. Kurshoppet kom, efter Dow Jones rapporterede, at teknologiselskabet står foran at blive opkøbt af halvlederkoncernen Avago Technologies. Forhandlingerne skulle efter sigende være langt fremme, og investorerne kvitterede med at sende Broadcom 21,5 pct. op, mens Avago steg 7,8 pct.

Juvelerkæden Tiffany funklede efter et positivt regnskab for første kvartal. Det viste et overskud per aktie på 0,81 dollar mod de ventede 0,69 dollar. Tiffany steg 10,5 pct.

Anderledes skævt gik det tøjkæden Michael Kors. Et svagt kvartal og en alt andet end lovende salgsprognose sendte aktien hele 24,2 pct. ned.

Det trak Fossil Group, der blandt andet producerer ure for Michael Kors, med ned. Aktien faldt 6,5 pct., mens rivalen Coach faldt 3,3 pct.

Investorerne var heller ikke imponerede over "betydelige" lønstigninger til topcheferne i Exxon Mobile og Chevron på trods af, at de to oliegiganters aktionærer har måtte se kraftigt faldende overskud og dalende aktiekurser i øjnene. Exxon Mobile faldt 0,3 pct. og Chevron dykkede 0,2 pct. onsdag, mens Exxon-CEO Rex Tillerson kunne glæde sig over en pensionsstigning på 18 pct. og kunne proppe sin løn på 33 mio. dollar i lommen.

​​Nike kom under beskydning efter mistanke om, at sportsudstyrsgiganten har bestukket sig til en lukrativ sponsoraftale med det brasilianske landshold. Bestikkelsesbeskyldningerne kommer samtidig med, at den globale fodboldverdens top, Fifa, selv står med en massiv bestikkelses-anklage. Nike faldt 0,6 pct.

Torsdag morgen er der ikke tegn på udsving, idet de amerikanske aktiefutures bevæger sig sidelæns i Asien.

/ritzau/FINANS