Aktier: Investorer puster ud frem mod gældsforhandlinger

Der er relativ små bevægelser på det danske aktiemarked onsdag, hvor der er dog er en overvægt af røde aktier i C20 Cap-indekset, hvilket samlet set giver mindre fald.

Læs mere
Fold sammen

Udviklingen herhjemme er lidt modsat Europa, hvor der er mindre stigninger i flere af de større indeks. Det skal dog formentlig ses i lyset af, at disse indeks tirsdag dykkede et stykke mere end C20 Cap-indekset, efter at der blev solgt ud i stor stil, da Grækenland mødte op til gældsforhandlinger i Bruxelles uden nye forslag.

Investorerne kunne ikke lide det manglende initiativ fra den græske regeringstop, men de kan dog notere sig, at der er kommet en plan for de videre forhandlinger. Senest fredag skal grækerne aflevere et sæt nye forslag, som stats- og regeringscheferne så skal diskutere på et EU-topmøde søndag.

Ved 11.30-tiden falder C20 Cap-indekset 0,3 pct. til 968,31, hvor ingeniørkoncernen FLSmidth tager en klar sidsteplads med et fald på 2,3 pct. til 305,70 kr.

- Vi så tirsdag, at råvareaktierne i Europa var nede med op mod 4 pct. på grund af, at priserne på råvarer er under pres. Og det rammer så FLS i dag, siger Jesper Bamberger, senioraktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

I bunden finder man også Genmab og Carlsberg, der uden bagvedliggende nyheder dykker henholdsvis 1,4 pct. til 577 kr. og 1,3 pct. til 584 kr.

I den anden ende af indekset bærer TDC førertrøjen, efter at teleaktien onsdag har fået løftet kursmålet til 49 kr. fra 47 kr. hos det amerikanske finanshus JP Morgan, der dog har fastholdt anbefalingen "neutral". TDC-aktien stiger ved middagstid 0,9 pct. til 48,88 kr.

Uden for det fine selskab har forsikringskoncernen Topdanmark fået et klap på skulderen af den schweiziske bank Credit Suisse, der har hævet anbefaling til "underperform" fra "neutral". Topdanmark-aktien stiger ved middagstid 0,9 pct. til 179,70 kr.

For at finde den største bevægelse kursmæssigt skal man dog ud lidt længere ud blandt sidepapirerne. Aktien i rederiet Torm stiger 6,9 pct. til 0,41 kr.

Fremgangen sker oven på tirsdagens dyk på knap 30 pct., efter at det stod klart, at de nuværende aktionærer blot står tilbage med 0,8 pct. af det fortsættende selskab, når den længe ventede restrukturering er gået igennem.

Der er også massiv fremgang til Chemometec, der fortsætter eventyret i 2015 med en fremgang på 5,3 pct. til 20 kr. Aktien er steget massive 205,3 pct. i år.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk