Aktier: Investorer i det generelt positive hjørne

De asiatiske aktieinvestorer er i det positive hjørne tirsdag morgen, hvor så godt som samtlige aktieindeks ligger med stigninger af varierende størrelse.

De asiatiske aktieinvestorer er i det positive hjørne tirsdag morgen, hvor så godt som samtlige aktieindeks ligger med stigninger af varierende størrelse. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandagens positive afslutning på Wall Street sætter sine spor, mens mange investorer fortsat er tilbageholdende på grund af den forestående centralbankkonference i Jackson Hole i Wyoming.

Mødet vil byde på indlæg af Federal Reserves topchef, Janet Yellen, og hendes chefkollega fra Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, vil måske give indikationer om villigheden til at lægge en periode med usædvanligt lave renter og aggressive stimulus bag sig.

»Markedet er bekymret over meldingerne fra Jackson Hole-mødet, selv om der sandsynligvis ikke bliver tale om overraskelser fra hverken ECB's Draghi eller fra Janet Yellen,« siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities til Bloomberg News.

I Tokyo er stigningerne begrænset af udviklingen i yen-kursen.

»Der vil ikke være nogen spedifik retning på det japanske marked i dag, da pausen i faldene på de amerikanske aktier er en positiv faktor, mens en styrket yen vil tynge markedet,« vurderer Okasan Online Securities i en kommentar ifølge Reuters.

Nikkei 225-indekset ligger med et plus på 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 0,1 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er mere positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct. og CSI 300-indekset øger 0,4 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles med et plus på 1,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,4 pct. tirsdag morgen.