Aktier: Investorer fik halvdelen af Fed-tabet tilbage

De amerikanske aktieejere fik omkring halvdelen af onsdagens tab tilbage torsdag, hvor markedet igen vejrede morgenstemning efter onsdagens nedtur i kølvandet af centralbankens, Federal Reserves, renteforhøjelse.

Arkivfoto. De amerikanske aktieejere fik omkring halvdelen af onsdagens tab tilbage torsdag, hvor markedet igen vejrede morgenstemning efter onsdagens nedtur i kølvandet af centralbankens, Federal Reserves, renteforhøjelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Det brede S&P 500-indeks steg 0,4 pct. til 2262,03, og Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber øgede 0,3 pct. til 19.852,243. Nasdaq-papirerne lukkede med et plus på 0,4 pct. i 5456,85.

Onsdag signalerede Fed flere renteforhøjelser i 2017, end forbundsbanken estimerede på det foregående pengepolitiske møde, hvilket umiddelbart fik såvel dollar som renten til at stige, mens aktiemarkedet faldt.

- Markedet er i stand til at absorbere flere renteforhøjelser, så længe den økonomiske vækst understøtter det. Hvis vi ikke ser vækst eller den lovede stimulus i de kommende måneder, vil aktiemarkedet formentlig falde igen, vurderer markedsstrateg Quincy Krosby fra Prudential Finance til Marketwatch.

Torsdagens sværm af nøgletal lå tæt på økonomernes forventning. På arbejdsmarkedet meldte 254.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge, hvor der var ventet 255.000 nye ledige ifølge Bloomberg.

Og forbrugerpriserne steg 0,2 pct. i november i forhold til måneden før, hvilket var præcis som ventet. Men det betyder dog samtidig aftagende inflationen, da niveauet måneden før var 0,4 pct.

Set i forhold til samme måned året før steg forbrugerpriserne med 1,7 pct., hvilket ligeledes matchede økonomernes forventninger på 1,7 pct.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg 0,2 pct. i forhold til måneden før og 2,1 pct. på årsbasis. Analytikerne havde ventet stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 2,2 pct.

Indekset over erhvervslivets forventninger fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for december var eneste overraskelse med en stigning til 21,5 fra 7,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 9,1.

Fredag morgen har de fjernøstlige aktieindeks mistet pusten efter en positiv start. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med stigninger på under eller omkring 0,1 pct.

FINANS I FRONT IGEN

Det var igen finansaktierne, der var trækhest blandt undergrupperne i S&P 500-indekset.

De højere renter, som var effekten af Federal Reserves nye projektion af det pengepolitiske billede fremover, forventes at trække indtjeningen i bankerne op, hvilket sendte finanssegmentet op med 1,0 pct.

I bunden af S&P-segmenterne lå ejendomssektoren med et tab på 0,7 pct.

Blandt selskaberne spåede medicinalgiganten Eli Lilly en uventet høj vækst i resultat og omsætning næste år. Eli Lilly-aktien steg med 5,5 pct.

Yahoo var igen i fokus efter endnu en hacking-skandale med mere end 1 mia. påvirkede konti. Aktien faldt 6,1 pct.

Efter lukketid var der regnskab fra softwareproducenten Oracle. Selskabet, der får halvdelen af sin omsætning fra lande uden for USA, mærker allerede nu effekten af en stærk dollar på selskabets bundlinje.

Overskuddet per aktie lå dog over analytikernes forventning, men Oracle-aktien faldt 2,2 pct. i eftermarkedet.