Aktier: Investorer belønner regnskaber fra Hasbro og Pepsi

Der er pæn interesse for at købe aktier i legetøjsproducenten Hasbro, storbanken Morgan Stanley og læskedrikkegiganten Pepsi, der alle har fremlagt bedre end ventede regnskaber mandag.

De tre aktier er alle åbnet i grønt på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor der ellers generelt set er en smule mat stemning.


Der har været negativ stemning på de finansielle markeder, siden at det ikke lykkedes de såkaldte Opec-lande at lande en aftale om at fastfryse olieproduktionen på weekendens møde i Qatar. Det har presset olieprisen ned og giver negativ stemning på børserne verden over.

Efter få minutters handel falder de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,2-0,4 pct.


HASBRO MED PÆNT REGNSKAB


Inden åbningen var der regnskab fra legetøjsproducenten Hasbro, og der var tale om en positiv overraskelse.


Selskabet opnåede i første kvartal et overskud per aktie på 0,38 dollar, hvilket var knap 60 pct. højere end forventet, skriver Bloomberg.


Resultaterne kom i mål på baggrund af en omsætning på 831,2 mio. dollar - 50 mio. højere end forventet. Det er blandt andet et godt salg af Star Wars- og Disney-legetøj, som var forklaringen på de pæne resultater. Aktien stiger 5,5 pct. fra start.


PEPSI LEVERER BEDRE END VENTET


Der har også været regnskab fra Pepsi, der ligeledes overraskede korpset af analytikere positivt i første kvartal.


Selskabet opnåede en indtjening - justeret for engangsposter - på 0,89 dollar per aktie. Det var markant højere end ventet, da aktieanalytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet et plus på 0,81 dollar.

Pepsi-aktien stiger med 0,5 pct. efter kort tids handel.


Forud for handelsstart har der også været regnskab fra storbanken Morgan Stanley, der i første kvartal oplevede en mindre tilbagegang i indtjeningen, end det på forhånd var ventet.


Banken landede en indtjening per aktie på 0,55 dollar mod analytikernes forventninger om en indtjening på 0,47 dollar per aktie, skriver Bloomberg.


Der er dog tale om et fald fra indtjeningen på 1,18 dollar per aktie i samme periode året forinden. Aktien stiger 0,6 pct. efter få minutters handel.


Efter børslukketid vil der være tal fra Netflix og IBM. Aktierne falder henholdsvis 1,3 pct. og 0,1 pct. forud for offentliggørelsen.


/ritzau/FINANS