Aktier: Investorbegejstringen blomstrede i USA

De amerikanske aktier fortsatte den positive udvikling på Wall Street onsdag.

Foto: SPENCER PLATT. De amerikanske aktier fortsatte den positive udvikling på Wall Street onsdag.
Læs mere
Fold sammen

Kursstigningerne kommer som reaktion på en underliggende stærk udvikling i den amerikanske økonomi, mens en øget sandsynlighed for en renteforhøjelse fra forbundsbanken, Federal Reserve, er trængt i baggrunden.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med en stigning på 0,7 pct. i 2090,54. De tunge aktier i Dow Jones øgede 0,8 pct. til 17.851,51, mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 0,7 pct. i 4894,89.

»Markedet er ved at komme frem til, at en renteforhøjelse i juni eller juli ikke er en speciel dårlig ting. Der var et mindre chok, da sandsynligheden for en renteforhøjelse viste sig at stige, men vi har haft anstændige boligdata, og selv om de økonomiske data stadig er lidt blandede, ser det ikke dårligt ud,« siger senior portefølje-manager Anwiti Bahuguna fra Columbia Threadneedle Investments til Bloomberg News.

Torsdag morgen synes optimismen dog at være ved at løbe tør for damp trods pæne asiatiske aktiemarkeder. De amerikanske aktiefutures falder 0,1-0,2 pct.

Onsdagens opgørelse over de amerikanske indkøbschefers tillid i servicesektoren var lavere end ventet. Ifølge den foreløbige aflæsning af PMI Service endte den på 51,2 i maj mod 52,8 måneden før. Hos økonomerne var der ventet et indeks på 53.

Samtidig faldt det samlede PMI-indeks til 50,8 fra 52,4 måneden før.

Ni af ti sektorer steg

Der var kun en enkelt rød lanterne i S&P-indekset. Ni af de ti undersegmenter steg med energisektoren som største bidragsyder med en stigning på 1,5 pct., mens kun forsyningssektoren dykkede under nulpunktet med et fald på 0,3 pct.

Olieselskaberne var igen investordarlings, efter at en tønde olie var oppe at snuse til 50 dollar per tønde. Chevron tog teten med et plus på 1,6 pct., mens Exxon Mobil begrænsede stigningen til 0,7 pct.

Finanssektoren stortrivedes også og nåede det højeste niveau siden begyndelsen af ​​januar. Bank of America og JPMorgan steg begge i omegnen af 1,5 pct., mens Citigroup spurtede fra feltet med en stigning på 2,4 pct.

Bud på Yahoo

Yahoo har ifølge anonyme kilder modtaget et bud på sin internetsøgnings kerneforretning fra telefongiganten AT&T. Også Verizon er byder og står som favorit til at vinde en budkrig, selv om selskabet ikke har givet det højeste bud i første runde. Yahoo faldt 5,2 pct.

Den kinesiske e-handelsplatform Alibaba er ifølge New York Times under granskning af de amerikanske børsmyndigheder for overtrædelse af amerikansk bogføringspraksis. Aktien faldt 6,8 pct.

CSC fik kanonstigning

Medvind var der til gengæld til Hewlett Packard Enterprises, der ifølge New York Times har planer om at udskille sin teknologiserviceenhed og fusionere enheden med Computer Sciences Corp. - CSC - i en aftale til en værdi af 8,5 mia. dollar. HP Enterprices steg 6,8 pct., mens CSC røg op med ikke mindre end 42 pct.

Smykkeselskabet Tiffany fremlagde et skuffende regnskab præget af omsætningsfald og modvillige impulskøb fra turister. Forventningerne holdt dog investorernes mod oppe, og aktien lukkede 0,1 pct. højere.