Aktier: Investeringspause til forpustede aktiehandlere

De amerikanske aktiehandlere fik sig et pusterum torsdag efter et par særdeles travle dage på Wall Street.

Den stærkt opadgående prisspiral gik i stå trods overraskende høje tal for igangværende bolighandler, der bekræftede de seneste data for boligmarkedet om, at forbedringerne i den generelle økonomi er ved at slå igennem til hele det økonomiske spekter.

Torsdag lukkede S&P 500-indekset med et marginalt fald i 2090,10. De tunge aktier i Dow Jones sivede 0,1 pct. til 17.829,29, mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 0,1 pct. i 4901,77.

AKTIERNE ER LØBET I FORVEJEN

- Markedet er forud for sig selv med stigningerne over de sidste par dage på grund af (bolig)dataene. Regnskaberne for første kvartal var sløje, og oveni har vi fået udsigten til en skidt Brexit-afstemning bare en uge efter Federal Reserves næste rentemøde - der er masser af ting på vej, som kan i begge retninger, siger chefstrateg Phil Orlando fra Federated Investors Inc. i New York til Bloomberg News.

Fredag morgen synes optimismen dog at være lidt tilbage i kølvandet af positive asiatiske aktiemarkeder. De amerikanske aktiefutures ligger med små stigninger under 0,1 pct.

GODE ØKONOMISKE DATA

Torsdagens opgørelse over igangværende bolighandler viste markant større fremgang end ventet, og på arbejdsmarkedet var der færre førstegangs-ledige i arbejdsløshedskøen i sidste uge end estimeret.

Fra fremstillingssektoren steg ordreindgangen på varige forbrugsgoder markant mere end økonomernes forudsigelse.

YELLEN OG GULDVÆGTEN

Dataenen peger i retning af flere renteforhøjelser fra forbundsbanken, Federal Reserve, i årets løb, hvilket har været den seneste uges mantra hos centralbankens topfolk. Fredag er det centralbankchef Janet Yellens tur til at gå på talerstolen, og hendes ord vil efterfølgende blive vejet på en guldvægt.

Generelt er markedet slået om til at have overvejende tillid til, at den amerikanske økonomi er stærk nok til at tackle renteforhøjelser. Og sandsynligheden for, at den næste kommer allerede i juni, er steget til 34 pct. fra næsten nul for blot to uger siden.

SEKS MOD FIRE PÅ SEKTORBASIS

Der var stigninger i seks af de ti undersektorer i S&P-indekset, og ses der på undergrupperne separat, lå de seneste dages topscorere i bund, mens de hidtidige bundskrabere indtog topplacering.

Det peger i retning af en vis gevinsthjemtagning oven på de seneste dages stigninger.

DYRT TØJ TIL SMARTE MODELLER FLOPPER

Blandt virksomhederne var der øretæver til den kontroversielle tøjkæde Abercrombie & Fitch. Både omsætning og indtjening i torsdagens kvartalsregnskab lå under markedets forventninger, og skuffelsen var til at føle på, da aktien efterfølgende dykkede 16 pct.

Bedre held havde rabatkæden Dollar Tree, der indtjeningsmæssigt lå i toppen af forventningerne. Kvartalsrapporten øgede optimismen om, hvordan det vil gå for de discountkæder, der har været på gyngende grund fornylig. Aktier lukkede 12 pct. højere.

Også Time Warner havde medvind, efter at Financial Times rapporterede, at Apple er involveret i diskussioner om et bud på medievirksomheden i slutningen af ​​sidste år. Time Warner lukkede med et plus på 1 pct.

/ritzau/FINANS