Aktier: Intet nyt fra Grækenlands-fronten

De europæiske aktiemarkeder steg en smule torsdag eftermiddag efter at have startet været i minus. Investorerne afventede torsdagen igennem nyt fra Bruxelles om forhandlingerne med Grækenland. Der kom dog intet nyt inden for de europæiske børsers åbningstider.

Investorernes afventen resulterede i et aktiemarked, som ikke kom nogle vegne. Kort før middag faldt Stoxx 600-indekset med omkring 0,1 pct. Ved 13-tiden havde Stoxx 600 sneget sig op på en stigning på 0,2 pct. til 398,02. Og sidst på dagen lå indekset præcis i nul.

Det britiske FTSE 100-indeks sluttede dagen på omkring minus 0,5 pct. Det tyske DAX-indeks lå til en meget beskeden stigning på 0,04 pct. Det græske ASE-indeks steg inden middag med 2,2 pct. for kort efter at falde med 1,7 pct. som reaktion på de fortsat uafklarede forhandlinger mellem Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, og de europæiske kreditorer. Sidst på dagen lå den i niveauet minus 0,1 pct.

- Vi bliver ved med at gå frem og tilbage i takt med hver meddelelse, der kommer om den græske situation. Vi er gidsler af denne udvikling. Der er ingen fremdrift, og vi kan ikke fokusere på andet. En løsning - og ikke en midlertidig - er, hvad investorerne efterspørger. Og det er vi langt fra at få, siger Ion-Marc Valahu, medstifter af Clairinvest i Geneve, til Bloomberg News.

Altice gik frem med omkring 6 pct., efter at aktien onsdag faldt markant, da det konkurrerende franske teleselskab Bouygues sent tirsdag afviste et bud på 10 mia. euro fra selskabet Numericable-SFR, der er ejet af Altice.

Hennes & Mauritz faldt med 3 pct. til 329,70 svenske kr., efter at den svenske tøjkædes regnskab viste et driftsoverskud på 8352 mio. svenske kr. for andet kvartal, mens analytikere havde ventet et overskud på 8521 mio. svenske kr.

Franske Vallourec , der producerer stål- og legeringskomponenter, sluttede torsdagen med et minus på 5,6 pct. Vallourec blev af Credit Suisse nedgraderet til "underpreform" fra "neutral".