Aktier: Interessen dalede og momentum forsvandt i USA

De amerikanske aktier startede tirsdagens handel i et roligt og afventende tempo. Men i takt med at dagen skred frem uden positivt momentum trods gode data fra boligmarkedet, svandt investorernes interesse, og markedet vendte næsen sydover.

- Investorerne er på udkig efter indikationer på, hvilken retning der bliver den næste som markedet vil tage, men der synes ikke at have vist sig nogen. Det er derfor, vi handler i et ret snævert interval. Federal Reserve så ud til at være aggressiv i et stykke tid, men også det synes at være gået i sig selv, siger chef investor Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates i Pennsylvania til Bloomberg News.

Salget af nye boliger i USA udviklede sig overraskende positivt i februar, hvor der blev solgt 539.000 enheder på årlig basis mod 500.000 måneden før. Der var ventet et salg på 464.000 enheder ifølge Bloomberg News.

Forbrugerpriserne udviklede sig samtidig som ventet, idet priserne steg 0,2 pct. i februar i forhold til måneden før. På årsbasis var priserne uændrede, hvor økonomerne havde ventet et lille fald på 0,1 pct.

Der var også en foreløbig aflæsning af PMI-indekset for fremstillingssektoren i USA fra Markit. Indekset viste en stigning til 55,3 i marts sammenlignet med 55,1 i februar - stærkere end de ventede 54,6, ifølge Bloomberg News' prognose.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,6 pct., som sendte indekset ned i 2091,50. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et minus på knap 0,6 pct. i 18.011,14, mens Nasdaq-indekset fik tirsdagens mindste fald blandt de store indeks med et drop på 0,3 pct. til 4994,73.

Omsætningen løb op i beskedne 640 mio. aktier på New York Stock Exchange, og aktiviteten på Nasdaq-børsen var heller ikke noget at skrive hjem om med 1,6 mia. aktier i omsætning.

Onsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med små fald på op mod 0,1 pct. i Asien.

I S&P 500 var det især de finansielle og farmaceutiske virksomheder, der havde det svært. JP Morgan og Citigroup faldt lidt over 1 pct., mens Bristol-Myers Squibb og Pfizer droppede henholdsvis 2,8 pct. og 1,5 pct.

Teknologi-sektoren var blandt de mindst negative sektorer.

Selskabsmæssigt var der rift om Google, efter at det kom frem, at den 57-årige Ruth Porat forlader Morgan Stanley i løbet af næste måned for at tiltræde som CFO i Google i maj. Hun afløser Patrick Pichette, der tidligere på måneden oplyste, at han trækker sig fra posten, som han har haft siden 2008. Google steg 2 pct., mens Morgan Stanley faldt 0,2 pct.

Også Netflix havde en god dag med en stigning på 3,1 pct.

Facebook fik opmærksomhed efter en historie i New York Times om, at giganten inden for sociale medier har planer om at offentliggøre nyhedswebsites direkte på sine sider, således at brugerne ikke behøver at læse historierne på eksterne medier. Facebook afviste at kommenterer forlydenderne, men alligevel steg aktien 1,0 pct.