Aktier: Interesseløs afslutning på første kvartal på Wall Street

De amerikanske aktiehandlere mistede interessen på første kvartals sidste handelsdag, torsdag.

Foto: BRENDAN MCDERMID

Den seneste tids stigninger i kølvandet af den amerikanske centralbanks bekræftelse på, at den lempelige pengepolitik vil være fremherskende en rum tid endnu, sendte lige akkurat kvartalet i plus, mens selve kvartalsafslutningen bød på sivende kurser inden fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med et minus på 0,2 pct. i 2059,74. De tunge aktier i Dow Jones faldt ligeledes 0,2 pct. til 17.685,09, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset steg yderst marginalt - under 1 point - til 4869,85.

- Der er masser af forventninger til fredagens arbejdsmarkedsdata. Det afholder investorerne fra enten at tage nye positioner eller at sælge de eksisterende, i alt fald indtil videre. Handlerne indtager ofte en "vent-og-se holdning", hvis de har allerede har positioneret sig, siger chefinvestor Tim Ghriskey fra Solaris Asset Management i New York til Bloomberg News.

Fredagens jobrapport ventes at vise 205.000 nye arbejdspladser i marts, mens timelønningerne estimeres at stige 0,2 pct. på månedsbasis og 2,2 pct. på årsbasis.

Med første kvartal overstået kan året kursudvikling gøres op til et plus i S&P på 0,1 pct., og Dow Jones er steget 1,7 pct., mens Nasdaq-papirerne har givet et negativt afkast på 2,8 pct.

Fredag morgen lægger de asiatiske aktiemarkeder ud med ganske store kursfald, mens de amerikanske aktiefutures trækkes ned med 0,2-0,3 pct.

Fra nøgletalsfronten viste de ugentlige data fra arbejdsløshedskøen torsdag, at 276.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Ifølge et estimat var der blandt økonomerne i snit ventet 265.000 nye ledige.

Ni af de ti undersektorer i S&P-indekset lukkede med minus. Kun forsyningssektoren med gas- og elselskaberne kunne præstere stigninger, mens telesektoren og bankerne lå underdrejede.

Blandt de får selskabsspecifikke nyheder var elbilproducenten Teslas lancering af den nye Model 3-udgave. Elbilen, som prismæssigt ligger lidt lavere end de luksuøse Model S, X og SUV-versioner, vurderedes at have potentiale, og aktien steg 1,3 pct.


Medicinselskabet Medivation har ifølge Bloomberg News' kilder indledt et samarbejde med investeringsbanker om et forsvar mod et tilbud fra en køber, der har vist interesse for selskabet. Køberen kan være franske Sanofi, der allerede i sidste uge rygtedes at have interesse for selskabet. Aktien i Medivation steg ikke mindre end 23 pct.

Peabody Energy oplyste, at koncernen fyrer 15 pct. af medarbejderne på grund af de udfordrende markedsbetingelser. Og da der samtidig er problemer med en kreditfacilitet, vurderede investorerne, at det er bedst at skille sig af med aktien. Peabody Energy faldt 4,9 pct.