Aktier: Intel stjæler billedet efter købstilbud på 100 mia. kr.

Et potentielt opkøb til mere end 100 mia. kr. hos chipgiganten Intel tager overskrifterne forud for åbningen af det amerikanske aktiemarked mandag.

Arkivfoto. Et potentielt opkøb til mere end 100 mia. kr. hos chipgiganten Intel tager overskrifterne forud for åbningen af det amerikanske aktiemarked mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

På de store linjer er der udsigt til en uændret åbning, da futures stort set ikke rykker sig ud af flækken i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

USA er i weekenden gået over til sommertid, og da Danmark først skifter om to uger, vil det amerikanske aktiemarked åbne en time tidligere end normalt klokken 14.30.

Blandt selskaberne er der fokus på Intel, der har budt 15,3 mia. dollar - omkring 107 mia. kr. - på israelske Mobileye, der har udviklet et system, der kan advare bilister mod fodgængere på vejen og modkørende biler.

Buddet svarer til en præmie på omkring 35 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for Mobileye, der også er børsnoteret i USA. I formarkedet stiger aktien 32 pct., mens Intel-aktien til gengæld siver 1,5 pct.

Ellers er der lagt op til en rolig mandag på aktiemarkedet, hvor investorerne forventes at være afventende frem mod flere store begivenheder senere på ugen.

I USA starter et todages rentemøde tirsdag, og det bliver formentlig afsluttet med en renteforhøjelse onsdag.

Derudover bliver der set frem mod valget i Holland onsdag, mens Storbritannien samtidig kan tage det næste skridt mod et farvel til EU i denne uge.

Det sker, hvis premierminister Theresa May aktiverer artikel 50, der giver Storbritannien mulighed for at melde sig ud af EU om to år.