Aktier: Intel får lunken modtagelse på milliardopkøb

Selv om chipgiganten Intel har haft det helt store checkhæfte fremme og budt på et israelsk teknologifirma, er det ikke nok til at behage investorerne på det amerikanske aktiemarked.

Intel har budt 15,3 mia. dollar - omkring 107 mia. kr. - på Mobileye, som har udviklet et system, der kan advare bilister mod fodgængere på vejen og modkørende biler.

Buddet svarer til en præmie på omkring 35 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for Mobileye, der også er børsnoteret i USA.

Investorernes reaktion er dog særdeles afdæmpet, da Intel-aktien falder 0,6 pct. fra start, mens Mobileye-aktien stiger 30 pct.

På de store linjer er bevægelserne markant mindre, og det følger også udviklingen i Europa, hvor investorerne ikke gør det store væsen af sig.

Efter få minutters handel stiger markedet knap 0,1 pct., hvis man ser på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Ellers er der lagt op til en rolig mandag på aktiemarkedet, hvor investorerne forventes at være afventende frem mod flere store begivenheder senere på ugen.

I USA starter et todages rentemøde tirsdag, og det bliver formentlig afsluttet med en renteforhøjelse onsdag.

Derudover bliver der set frem mod valget i Holland onsdag, mens Storbritannien samtidig kan tage det næste skridt mod et farvel til EU i denne uge.

Det sker, hvis premierminister Theresa May aktiverer artikel 50, der giver Storbritannien mulighed for at melde sig ud af EU om to år.

Mandag har Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, desuden varslet, at skotterne ønsker endnu en folkeafstemning om at løsrive sig fra netop Storbritannien.

/ritzau/FINANS