Aktier: Inledende stigninger oven på Thangsgiving aftager i Asien

De asiatiske aktiemarkeder startede fredagen med stigninger, men i takt med at handelsdagen er skredet frem, er stemningen i stigende grad svinget om til det lidt mere negative.

Foto: BEHROUZ MEHRI.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens amerikanske thanksgiving - og lukkedag på de finansielle markeder i USA - får mange investorer til at afvente nye indikationer senere fredag og efter weekenden.

I stedet skæves der til de amerikanske futures, der fredag morgen startede med stigninger på 0,3 pct., men som er aftaget til plusser på godt 0,1 pct.

- Der er forventninger om, at de amerikanske renter bliver hævet, og det er et positivt signal om, at den amerikanske økonomi er stærk, hvilket vil skubbe til yderligere tilstrømning til dollaren. Men er der kapitaludstrømning fra de nye markeder som for eksempel Filippinerne, vil det sætte et stort pres på de respektive aktiemarkeder. Vi vil stadig se en stærkere dollar som en negativ faktor, siger chefstrateg Niv Dagan fra Peak Asset Management i Melbourne til Bloomberg News.

I Tokyo er øjnene også hæftet på valutakursudviklingen, mens dagens skuffende inflationsdata fra den hjemlige front indregnes.

Nikkei-indekset falder beskedne 0,1 pct., og også Topix-indekset er svinget om til et minus på 0,1 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet har svært ved at finde fodslag. Shanghai Composite-indekset falder 0,2 pct., mens CSI-300-indekset øger 0,1 pct.

Børsen i Hongkong ligger samtidig med et plus i Hang Seng-indekset på 0,4 pct., mens Taiex-indekset i Taipei og Sydkoreas Kospi-indeks begge stiger 0,1 pct. Singapores Strait Times øger samtidig 0,9 pct., mens Sydneys ASX-indeks inleder weekenden med et plus på 0,4 pct.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225-0,1Topix-0,1Hongkongs Hang Seng+0,4 China Shanghai Composite-0,2China CSI 300+0,1Taiwan Taiex+0,1Sydkoreas Kospi+0,1 Indiens BSE Sensex+0,8Singapores STI+0,9 Sydney ASX 200+0,4

Indeksværdi klokken 06.20