Aktier: Ingredienskoncern er alene med sit fald i C20

Der er stort set lutter grønne aktier i det danske C20 Cap-indeks fra handelsstart mandag morgen. En enkelt aktie skiller sig dog ud, nemlig ingredienskoncernen Chr. Hansen, der ligger alene i bunden med et fald.

- Novo-regnskabet er selvfølgelig ugens vigtigste. Det er der ingen tvivl om, konstaterer Ole Kjær Jensen, afdelingschef for aktier i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Faldet er dog på begrænsede 0,7 pct. til 383,20 kr. Samtidig stiger eliteindekset med 0,5 pct. til 1050,96.

Chr. Hansen er blandt de store danske selskaber, der i denne uge fremlægger regnskaber. Nu går den danske regnskabssæson nemlig for alvor i gang, og dermed er der lagt op til en uge, hvor selskabernes præstationer i - for de flestes vedkommende - tredje kvartal kan blive tungen på vægtskålen.

- Nu begynder vi at komme ind i en regnskabsuge, og det er det, der vil være fokus på. Der kommer nok lidt mere gang i det, når regnskaberne først begynder at tikke ind, siger Ole Kjær Jensen, afdelingschef for aktier i Sydbank, til Ritzau Finans.

I USA og Europa har flere af de store selskaber allerede sat gang i regnskabssæsonen og svunget taktstokken over bevægelserne på aktiemarkedet.

Onsdag bliver den første store regnskabsdag, da Novozymes og Nordea fremviser tal for tredje kvartal, mens Chr. Hansen afslutter sit skæve regnskabsår. Samme dag kommer der også regnskab fra NNIT.

Nordea-aktien kan desuden komme i fokus, da banken ifølge bestyrelsesformand Bjørn Wahlroos muligvis vil genoptage indledende drøftelser om en fusion med den statsejede hollandske bank ABN Amro efter det hollandske valg til marts 2017.

Nordea stiger mandag med 1,0 pct. til 71,55 kr. Novozymes stiger med 0,5 pct. til 290,90 kr., mens NNIT ligger 2,5 pct. højere i 223,50 kr.

NOVO ER VIGTIGSTE REGNSKAB

Fredag bliver også en stor regnskabsdag. Danske Bank kommer med regnskab, men det bliver efter alt at dømme Novo Nordisk, der stjæler billedet, da selskabets aktie siden regnskabet for andet kvartal har været under stærkt pres. Det var netop i forbindelse med kvartalsregnskabet, at Novo Nordisk meldte om det prispres i USA, der har forårsaget aktienedturen.

- Novo-regnskabet er selvfølgelig ugens vigtigste. Det er der ingen tvivl om, konstaterer Ole Kjær Jensen.

Mandag morgen er der samtidig kommet et nyt kursmål for Novo-aktien. Kepler Chevreux sænker målet for medicinalaktien til 298 kr. fra 346 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

Novo Nordisk-aktien stiger med 0,5 pct. til 285,00 kr. Danske Bank stiger 0,2 pct. til 210,70 kr.

Inden åbning kom der også nyt om Vestas, der har hentet en ordre på cirka 79 megawatt hos en af sine trofaste kunder, svenske Eolus Vind. Eolus fortæller, at det har indgået en aftale med Vestas om levering af 23 møller af modellen V126 til opførelse i vindparken Jenåsen.

Vestas begynder ugens handel med en stigning på 0,6 pct. til 548,50 kr.

REGNSKAB FRA PARKEN

Mandag kommer der regnskab fra Parken Sport & Entertainment. Selskabet bag fodboldholdet FCK venter i 2016 en omsætning på cirka 1200-1250 mio. kr. og et resultat før skat på 45 til 55 mio. kr.

Fredag endte Parken med at falde 1,3 pct. til 75,5 kr. Mandag er aktien fortsat ikke handlet.

Selskabet bag rivalen på grønsværen Brøndby IF kom inden åbning med foreløbige regnskabstal for tredje kvartal, hvor selskabet samtidig nedjusterer sine forventninger til 2016. Brøndby venter nu et underskud før skat på mellem 21 og 25 mio. kr. I tredje kvartal landede selskabet et overskud før skat på 19,2 mio. kr., lyder det i en meddelelse til fondsbørsen. Det ordinære regnskab offentliggøres 22. november.

Brøndby vil samtidig som led i et aktiesalg udbyde nye aktier i fodboldklubben til 55 øre per styk.

Brøndby-aktien dratter med 9,1 pct. til 0,80 kr.