Aktier: Ingen entydig trend ved lukketid i USA

Læs mere
Fold sammen

De toneangivende amerikanske aktieindeks lukkede uden ensartet retning torsdag. Markedets fokus lå på dagens ganske omfattede mængde statistik, udviklingen i forhandlingerne mellem Grækenland og eurozonen samt den fortsatte strøm af kvartalsrapporter.

Stemningen var fra start nervøs, efter at Grækenland indsendte den ventede ansøgning om at få forlænget landets lånepakker med seks måneder. Efterfølgende blev ansøgningen dog blankt afvist af den tyske regering.

- Markederne bevæger sig enten mod nye højder eller tæt på et topniveau siden før 2008. Klimaet taler fortsat for aktier, og investorerne er stadig villige til at tage risikoen. Med de verdensomspændende lave renter er det svært at finde andre aktiver med højere afkast, siger chefstrateg Paul Zemsky fra Voya Investment Management i New York til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der ledende indikatorer fra USA. Indikatorerne steg 0,2 pct. eller en anelse mindre end de ventede 0,3 pct. Og indekset over erhvervslivets forventninger fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for februar viste et fald til 5,2 fra 6,3, hvor analytikerne havde ventet en stigning til 9,0.

Til gengæld stillede kun 283.000 amerikanere sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge. Det var færre end ventet blandt økonomerne, hvis konsensus lå på 290.000 nye ledige.

Torsdag sluttede med et minus på 0,1 pct. i S&P 500-indekset til 2097,45. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et fald på 0,2 pct. til 17.985,77, mens Nasdaq-aktierne igen var dagens positive indslag med en stigning på 0,4 pct. til 4924,70.

Omsætningen løb op i ca. 630 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev langet 1,6 mia. aktier over disken på Nasdaq-børsen.

Fredag morgen handles de amerikanske aktiefutures med små udsving omkring nul i Asien.

Den amerikanske detailkæde Wal-Mart kom stærkere igennem fjerde kvartal end ventet. Men prognosen for første kvartals indtjening lå et godt stykke under analytikernes forventninger. Det er især den styrkede dollar, der ventes at trække tænder ud, da dollaren med den øjeblikkelige kurs vil påvirke salget negativt i indeværende regnskabsår med ca. 10 mia. dollar.

Det lagde ikke overraskende pres på aktien, der lukkede med et fald på 3,2 pct.

Toro koncernen, der producenter af havetraktorer, græsslåmaskine og lignende, leverede et blomstrende regnskab langt over forventningerne. Samtidig øgedes prognosen for indeværende år, og aktien kunne notere et plus på 0,1 pct. ved lukketid.

Solenergiselskab Solar By faldt til gengæld 5,8 pct. efter et tab på 0,04 dollar per aktie i fjerde kvartal mod et overskud på 0,28 dollar i samme kvartal sidste år.