Aktier: Indleder tirsdagen med nye fald

Det danske eliteindeks C20 Cap følger fra åbningen tirsdag efter fald på både de amerikanske aktiemarkeder mandag og på de asiatiske markeder tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Det danske eliteindeks C20 Cap følger fra åbningen tirsdag efter fald på både de amerikanske aktiemarkeder mandag og på de asiatiske markeder tirsdag. Efter ti minutters handel tirsdag morgen er C20 Cap nede med 0,5 pct. til 973,3.

Dermed ser udviklingen på det danske aktiemarked tirsdag ud til at følge mandagen med fald. Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag 2,1 pct. lavere i 978,13 - det laveste niveau siden 27. marts. Hele indekset var badet i rødt, da samtlige eliteaktier faldt.

Tirsdag morgen er Carlsberg, der stiger med 0,6 pct. til 601 kr., og William Demant, der stiger med 0,4 pct. til 538 kr., de eneste to eliteaktier i grønt efter få minutters handel. Dermed tager William Demant, der mandag endte som den mest faldende aktie med et fald på 5,3 pct., en smule revanche.

- Stemningen på de globale aktiemarkeder har siden ugens start været præget af den uforløste situation omkring Grækenland. På det amerikanske marked var det mandag medvirkende til at trække de ledende aktieindeks lavere med omkring 0,5 pct., og hen over natten har også de asiatiske markeder været præget af generelt faldende aktiemarkeder, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Investorerne holder et åbent øje med, hvad der netop sker omkring Grækenland, efter forhandlingerne mellem landet og dets kreditorer strandede i weekenden. Og Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg i Carnegie, vurderer, at usikkerheden vil fortsætte en rum tid endnu:

- Bundlinjen er, at uroen om Grækenland kan trække ind i juli og skabe urolige europæiske aktie- og kreditmarkeder. En forhandlingsløsning enten på torsdag (hvor EUs finansministre mødes for at diskutere Grækenland, red.) eller senere vil uden tvivl skabe en lettelse i markedet. Omvendt vil en Grexit skabe uro, påpeger han i en kommentar.

Den svenske Handelsbanken sænker kursmålet for Tryg-aktien til 135 kr. fra 150,20 kr., mens anbefalingen fortsat er "reducer", fremgår det af data fra Bloomberg. Tryg-aktien falder med 0,4 pct. til 134,50 kr.

Mandag kunne Recharge News berette, at Vestas kunne skrive endnu en ordre ind i bogen, da selskabet skal have vundet en kontrakt med en kapacitet på 66 megawatt i Galawhistle Wind Farm i Skotland, efter at det engelske udviklingsfirma Infinis Energy har fået finansieringen for den videre udvikling af vindmølleparken på plads. Vestas har ikke bekræftet oplysningerne, og aktien falder med 0,5 pct. til 314,30 kr. i tirsdagens første handler.

Udenfor C20 Cap-indekset er der fokus på medicinalselskabet Lundbeck, der sent mandag oplyst, at selskabet har opnået klinisk relevans i et studie med sit middel Northera, der er til behandling af svimmelhed, fortumlethed og blackouts hos blandt andre voksne med Parkinsons sygdom. Lundbeck falder med 0,9 pct. til 127,20 kr.

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har indledt analysedækning af G4S-aktien med en neutral anbefaling og et kursmål på 30,91 kr., hvilket fremgår af data fra Bloomberg. Aktien falder med 0,9 pct. til 28,84 kr.