Aktier: Indledende positiv indstilling blev skudt ned i USA

Efter en ellers positiv start vendte det amerikanske aktiemarked igen næsen nedad i dagens løb på Wall Street tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Igen var det råvare- og energiselskaberne, der måtte stå for skud efter nye fald i olie-og metalpriserne.

Der var ellers lagt op til kursstigninger efter en god begyndelse på regnskabssæsonen med stærke data fra aluminiumsproducenten Alcoa. Men de fortsatte prisfald i især metalpriserne fik investorerne til at være mere afventende.

- Indtil vi har nogle konkrete indtjeningsdata i en større sammenhæng, vil markedet være noget diffust, og det, blandet med volatilitet, er ikke et godt investeringsmiljø, siger chefinvesterings-officer Kevin Divney fra Beaconcrest Capital Management til Bloomberg News.

- Det er det samme, som vi har været vidne til i de seneste to kvartaler, hvor vi har en særdeles robust amerikansk økonomi, men en svag udenlandsk økonomi, hvor den amerikanske eksponering kan reducere den amerikanske økonomis attraktivitet, fortsætter han.

Dagen sluttede med et fald i S&P 500-indekset på 0,3 pct. til 2023,03. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et minus på 0,2 pct. i 17.613,68, mens Nasdaq-aktierne lukkede med et fald på 0,1 pct. i 4661,50.

Til gengæld var der små plusser blandt de mindre selskaber, hvilket holdt hånden under Russell 2000-indekset, der måler temperaturen på Small Cap-aktierne. Indekset steg 0,1 pct. til 1180,64.

Omsætningen på New York Stock Exchange endte på 780 mio. aktier, mens der på Nasdaq-børsen var 2,1 mia. aktier, som skiftede hænder.

Investorerne havde ingen væsentlige nøgletal at forholde sig til, men til gengæld var tirsdag første handelsdag i den nye regnskabssæson.

Regnskabet fra Alcoa, der kom efter børslukketid mandag, var positiv læsning for investorerne. En justeret indtjening per aktie på 0,33 dollar i fjerde kvartal var godt 20 pct. bedre end analytikernes forventninger, og også omsætningen lå pænt over estimaterne. Men trods troen på en pæn vækst i aluminiumsmarkedet i 2015 blev aktien sendt ned med 2,3 pct.

Oliegiganterne Chevron og Exxon Mobil blev også ramt af de faldende råvarepriser med fald på henholdsvis 1,6 pct. og 0,4 pct. til følge.

Handelsplatformen Amazon.com klarede sig bedre, efter at den Amazon-producerede tv-serie Transparent løb med to Golden Globes natten til tirsdag. Derudover øgede Citigroup anbefalingen af Amazon til "køb" fra tidligere "neutral". Amazon-aktien steg 1,1 pct.

Boligaktierne faldt efter byggekoncernen KB Home oplyste om faldende marginer i første kvartal. Aktien droppede hele 19 pct., og det gav bølgeskvulp hos kollegerne D.R. Horton og Lennar Corp., der faldt henholdsvis 4,8 pct. og 1,7 pct. S&P's homebuilder-indeks faldt 3,2 pct.

Senere på ugen kommer der regnskaber fra Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Intel.

Futures på de amerikanske aktieindeks ligger med nye fald på 0,2 pct. i Asien onsdag morgen.