Aktier: Indledende kursfald vendt til pæne plusser på Wall Street

Der var indledende kursfald på aktiemarkedet på Wall Street tirsdag, men faldene blev vendt efter en vending i de ellers fra start ganske bløde oliepriser.

Læs mere
Fold sammen

Onsdagens handel ser umiddelbart ud til at fastholde den positive udvikling. De amerikanske aktiefutures ligger ved sekstiden med stigninger på solide 0,8 pct.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et plus på knap 0,8 pct. til 1938,68. De tunge aktier i Dow Jones øgede 0,7 pct. til 16.516,22, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset var dagens højdespringere med et plus på godt 1,0 pct. til 4685,92.

Oliepriserne var nede og vende under 30 dollar per tønde for første gang siden december 2003, og i den tidlige aktiehandel tirsdag gav det anledning til kursfald på Wall Street. Men som mandag kom aktiemarkedet tilbage efter en vending i oliemarkedet.

- Markedet er langsomt - men sikkert - ved at finde en bund efter udsalget. Der er en hel del snak om, at styrtdykket i energisektoren giver noget teknisk støtte, og at det er en kortsigtet bund, som er ved at dannes. Faldene var ikke baseret på ret mange nye meldinger, og derfor er et 5 pct.s fald baseret på en række indikationer nok alt, hvad det kan trække, siger investeringsstrategchef Tim Ghriskey fra Solaris Asset Management til Bloomberg News.

Tech-sektoren gjorde det godt efter en svag start på året. Blandt andet Apple, som faldt 8 pct. i sidste uge, lukkede 1,5 pct. højere. Merrill Lynch har hævet anbefalingen af aktien til et "køb" fra "neutral", og investeringsbanken vurderer, at bekymringer om faldende iPhonesalg nu er fuldt indpriset i kursen.

Endnu bedre gik det for sportsbeklædnings-koncernen Lululemon, der steg 4 pct. efter at have opjusteret indtægtsprognosen for fjerde kvartal.

Aluminiumsproducenten Alcoa skød regnskabssæsonen i gang efter børstid mandag, og tirsdag stod selskabet til regnskab for kvartalsrapporten.

Men trods et ellers solidt overskud efter stor efterspørgsel på letmetaller fra flyfabrikanterne var investorerne ikke begejstrede, og blandt andet storbanken JPMorgan vurderede, at der fortsat er "forfærdelige" makrobetingelser for de markeder, som selskabet fokuserer på. Alcoa-aktien faldt 9 pct.

Også råvarekoncernen Freeport McMoran fik yderligere 4,6 pct.s klø efter mandagens mere end 20 pct.s styrtdyk. Verdens største børsnoterede kobberproducent handles nu på samme niveau som for 15 år siden.

Det amerikanske transportselskab CSX fremlagde resultater for fjerde kvartal efter børstid. Men selv om selve resultaterne lå lidt over analytikernes forventninger, var udsigterne for fremtiden baseret på faldende indtægter på grund af "negative globale tendenser" samt "negative industrielle markedsvilkår", mens den stærke dollar ventes at reducere indtægterne fra de udenlandske markeder. Aktien faldt 1,9 pct. i eftermarkedet.

I løbet af den resterende del af ugen er der regnskaber fra en række af de større selskaber. Det gælder blandt andet storbanken JPMorgan, der fremlægger tal torsdag, mens der fredag kommer kvartalsdata fra Wells Fargo, Citigroup og Blackrock.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk