Aktier: Indledende kursfald blev blæst væk i nervøst marked

De amerikanske aktieinvestorer fik om ikke hentet lidt af de seneste dages kurstab tilbage, så dog stoppet kursfaldene onsdag.

Markedet var dagen igennem volatilt og præget af endnu en devaluering af den kinesiske yuan, som først sendte aktierne markant sydover, men markedet svingede tilbage og endte tæt på udgangspunktet.

S&P 500-indekset lukkede onsdag med en stigning på 0,1 pct. til 2086,05. Dow Jones fik et marginalt minus til 17.402,51. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset øgede 0,2 pct. til 5044,39 efter at være startet dagen med et fald på 1,8 pct.

- Det har været ligesom at være tilskuer til en sportsbegivenhed. Det kan have været købere, som kom frem af busken på grund af tekniske katalysatorer, men i løbet af de sidste par år, har begivenheder, som har reduceret risiko-lysten, hver gang resulteret i midlertidige kursfald, og når så bekymringerne aftager i løbet af handelsdagen, strømmer kapitalen tilbage og giver en vis støtte til markedet, siger porteføljeforvalter Tim Dreiling fra Private Client Reserve of US Bank i Kansas City til Bloomberg News.

Torsdag morgen synes investorerne da også at have vænnet sig til daglige nedskrivninger af yuanen. I alt fald giver endnu en devaluering fra Peoples Bank of Chinas side - nummer tre på tre dage - ikke den store reaktion. De amerikanske futures ligger med stigninger på 0,2 pct. efter at have startet dagen med marginale fald i Asien.

Før handelsstart havde telegiganten AT&T offentliggjort forventninger for 2015 justeret for overtagelsen af Directv og to mexicanske selskaber. Men begejstringen var behersket hos investorerne, der sendte aktien 1,8 pct. ned.

Den problemramte varehuskæde Macy's fremlagde et skuffende regnskab og nedjusterede ydermere salgsforventningerne. Det er ikke populært i det i forvejen nervøse marked, og aktien blev straffet med et fald på 5,1 pct.

Megakoncernen General Electric har solgt sundhedsfinansenheden fra til Capital One Financial Corp. for 9 mia. dollar. Konglomeratet steg 0,6 pct.

Verdens største burgerkæde, McDonald's, vil lukke 59 amerikanske restauranter flere, end den åbner i år. Det er første gang i mindst 45 år, at kæden slanker forretningen på det amerikanske hjemmemarked. Burger-aktien faldt 0,5 pct.

Efter børstid offentliggjorde den amerikanske netværksproducent Cisco Systems et justeret overskud per aktie på 0,59 dollar for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15.

Salget løb op i 12,8 mia. dollar. Analytikernes forventninger lød på et overskud på 0,56 dollar per aktie, og et estimeret salg på 12,7 mia. dollar.

Cisco Systems forventninger lå på linje med analytikernes estimater, og Cisco steg 4,1 pct. i eftermarkedet efter et fald på 0,4 pct. i den ordinære handel onsdag.