Aktier: Indekstunge aktier trækker eliteindeks i rødt

Der er ikke de store udsving på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor Chr. Hansen stiger med 1,4 pct. til 397,50 kr. og Coloplast i den modsatte ende ligger til et fald på 1,2 pct. til 439 kr.

Arkivfoto. Der er ikke de store udsving på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor Chr. Hansen stiger med 1,4 pct. til 397,50 kr. og Coloplast i den modsatte ende ligger til et fald på 1,2 pct. til 439 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet ligger C20 Cap i de første handler og rokker omkring nulpunktet. Efter ti minutters handel er det dog med en lille pil ned for indekset, der falder med 0,2 pct. til 955,9.

Mens der ikke er nyt fremme om Chr. Hansen, så falder medicoselskabet Coloplast efter et sænket kursmål fra den tyske bank Berenberg til 400 kr. fra tidligere 440 kr., mens anbefalingen "sælg" fastholdes, fremgår det af en analyse fra banken.

Til trods for at aktien i Coloplast er faldet med omkring 20 pct. siden årsskiftet, er den nemlig stadig for dyr, lyder det i analysen. Finanshuset peger blandt andet på, at marginerne ser ud til at stagnere for Coloplast i 2017 - hvilket selskabets forventninger til 2016/17 for nylig også cementerede.

Genmab, ligger med i toppen med et plus på 0,9 pct. til 1263 kr. Selskabet fik løftet kursmålet af analytikerne hos Bryan Garnier & Cie tirsdag aften til 1900 kr. fra 1650 kr. efter endnu en markedsføringstilladelse i USA til Darzalex, så kræftmidlet fremover vil kunne benyttes tidligere i behandlingen af knoglemarvskræft. Anbefalingen fastholdes på "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Selv finanshuset HSBC, hvis kursmål ligger et godt stykke under den aktuelle kurs, er blevet en kende mere optimistiske på aktien og har været ude og rykke kursmålet op til 640 kr. fra 613 kr., fremgår det af Reuters. Anbefalingen er dog fortsat "reducer".

NOVO MIDT I FELTET

Eliteindekset er nærmest delt på midten i plusser og minusser. Og midt i feltet ligger Novo Nordisk med et fald på 0,3 pct. til 223,30 kr. på en dag, hvor Berlingske Business i dagens avisen skriver, at medicinalkoncernen risikerer at miste milliarder på blødermedicin, da bløderforretningen risikerer at blive ramt, hvis den schweiziske Roche i slutning af 2017 kommer med et nyt produkt til det globale marked for blødermedicin.

Novo Nordisk har allerede været ude og berette om, at Roche var på vej med studiet. Det skete i august i forbindelse med præsentationen af regnskabet for første halvår af 2016.

- Roche har rekrutteret, og er i gang med at rekruttere, til et stort studie. Det absorberer patienter, der ellers ville have brugt vores eller andres midler. Vi forventer, at studierne vil blive afsluttet i 2017, og at Roche kan få midlet på markedet i 2018, sagde Lars Rebien Sørensen, koncerndirektør i Novo Nordisk.

I 2015 solgte Novo Nordisk hæmofiliprodukter for 10,6 mia. kr., hvilket var en solid stigning fra de 9,3 mia. kr., der blev solgt for i 2014. Novo Nordisk har flere midler inden for blødersygdomme, hvor produktet Novoseven er klart det største. Salget af Novoseven faldt i første halvår med 7 pct. til 4,9 mia. kr.

Finansdirektør Jesper Brandgaard sagde i forbindelse med regnskabet, at det specielt er "patienterne, der bruger Novoseven forebyggende, der kan skifte til Roches nye middel. Samlet vurderer vi, at det er omkring halvdelen af vores forretning inden for Novoseven, der er sårbar".

Både A- og B-aktierne i A.P. Møller-Mærsk trækker ned med fald for begge aktier på 0,2 pct. til henholdsvis 8745 kr. og 9190 kr.

REGNSKABSNYT FRA SIDEPAPIRER

Blandt sidepapirerne er Vestjysk Bank kommet med regnskab for årets tredje kvartal. Banken opjusterer forventningen til et basisresultat før nedskrivninger på 400-450 mio. kr. fra tidligere 350-400 mio. kr. Bank-aktien stiger med 1,7 pct. til 12,20 - og i år er aktien steget med over 57 pct.

Også Royal Unibrew, der stiger med 0,3 pct. til 292,80 kr. tirsdag, gør ligeledes status for tredje kvartal onsdag. Inden regnskabet venter selskabet en omsætning på 6275-6450 mio. kr. samt et driftsresultat på 1240-1290 mio. kr. Driftsresultatet ventes at blive 935-985 mio. kr.

F.E. Bording, der blandt andet laver markedsføring og medierådgivning for virksomheder, kommer også med regnskab - og selskabet venter i 2016 en omsætning på 630 mio. kr. og et driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, på 55 mio. kr. Aktien er endnu ikke handlet.