Aktier: Indeksfald efter Yellen-tale - Facebook i hopla

Der var ikke meget at juble over i onsdagens amerikanske handel på Wall Street, idet samtlige af de ledende aktieindeks endte dagen i negativt terræn.

Til gengæld havde det sociale netværk Facebook en forrygende dag efter et godt kvartalsregnskab, der blev offentliggjort efter børslukketid.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks endte 0,1 pct. lavere, mens Dow Jones-indekset tog et dyk på 0,3 pct. Største fald tilfaldt dog S&P 500-indekset, som endte onsdagen 0,4 pct. lavere.

Onsdagens fald fulgte efter en positiv stemning i tirsdagens handel - og samtidig en generelt positiv stemning over de seneste tre måneder, skriver Bloomberg News.

Ifølge det finansielle nyhedsbureau skyldes noget af onsdagens mere negative stemning, at chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, onsdag har været ude i en tale og sige, at muligheden stadig står åben for, at centralbanken - også kaldet Federal Reserve - i december vil hæve sin ledende rente for første gang siden 2006.

Meldingen har ifølge nyhedsbureauet dæmpet den positive stemning, der ellers havde båret S&P 500-indekset op i nærheden af nye rekordniveauer.

- Vi er kommet et godt stykke tilbage siden slutningen af september, men vi kommer ikke til at vende tilbage til rekordniveauer lige med det samme, vurderer aktiechef Thomas Garcia fra Thornburg Investment Management i New Mexico over for Bloomberg News.

Blandt de amerikanske selskaber er det sociale netværk Facebook kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor selskabets omsætning overgik analytikernes estimater, efter at verdens største sociale medie har skærpet sine mobile reklameaktiviteter. Samtidig endte indtjeningen højere end ventet i markedet, rapporterer Bloomberg News.

Facebook-aktien endte 1,33 pct. højere i 103,94 dollar. I det amerikanske eftermarked er aktien desuden fortsat 3,8 pct. højere.

Time Warner faldt 6,60 pct. til 72,20 dollar, efter at selskabets forventninger til indtjeningen i 2016 endte under analytikernes estimater.

Meldingen var med til at trække andre store mediefirmaer med i faldet, som blandt andet Rupert Murdochs selskab, 21st Century Fox, der faldt 5,21 pct. til 29,65 dollar. Med til historien hører det, at 21st Century Fox også havde aflagt et matte kvartalstal målt på omsætningsniveau.

Torsdag morgen dansk tid peger det i retning af, at de amerikanske aktiemarkeder kan åbne marginalt positivt senere på dagen, idet de amerikanske aktiefutures ligger med ganske små stigninger.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk