Aktier: Indeksene klatrer til rekorder endnu en gang

Rekordrækken fortsætter på med amerikanske børser med ny fremgang torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Både S&P 500, Nasdaq og Dow Jones satte lukkerekorder onsdag, og fra handelsstart torsdag øger de igen. Det brede S&P 500-indeks går 0,1 pct. frem, mens Nasdaq-indekset, der primært består af aktier i it- og bioteksektorerne, stiger med det dobbelte. Dow Jones-indekset over 30 af de tungeste aktier holder sig kun akkurat over nulpunktet.

Fra regnskabsfronten har enkelte selskaber meldt sig til før børsåbning, mens de store slag skal slås efter børslukketid.

Bank of New York Mellon stiger 1,6 pct. efter et regnskab, der viste, at bankens indtjening var til den pæne side i andet kvartal. Her hentede den 0,88 dollar per aktie i overskud, mens der kun var estimeret 0,84 dollar i markedet.

Forsikringsgiganten Travelers er derimod rendt ind i et kursfald oven på sit regnskab. Omsætningen var ellers prangende i andet kvartal, men indtjeningen nåede kun 1,92 dollar per aktie, mens der var forventet 2,12 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg. Aktien dykker med 2,6 pct. indtil videre.

Endnu dårligere kører det for tobaksproducenten Philip Morris International, der også leverede en lavere indtjening per aktie end ventet.

Fortsat faldende cigaretsalg skader resultaterne, og til trods for, at cigaretpriserne hæves, og nye produkter, der ellers er populære, lanceres, er tobak stadig den største del af Philip Morris' omsætning. Røgaktien falder 3 pct. i den tidlige handel.

Når handelen er færdig klokken 16 New York-tid, svarende til klokken 22 i Danmark, er der lagt op til regnskaber fra blandt andre Microsoft, Visa og Ebay.