Aktier: Indeks peger op før Trumps sundhedsafstemning

De amerikanske aktieindeks peger fredag eftermiddag op forud for den ventede afstemning om præsident Donald Trumps tilbagerulning af sin forgængers sundhedsreform, Obamacare.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset begynder handelsdagen med en lille stigning på 0,2 pct. Dow Jones-aktierne ligger med samme stigning, mens Nasdaq bliver handlet frem til den største stigning på 0,5 pct.

Markederne har fokus på det ultimatum, som Donald Trump har stillet republikanerne i den amerikanske kongres.

Præsidenten har krævet, at Repræsentanternes Hus øjeblikkeligt sender et lovforslag om en tilbagerulning af Obamacare til afstemning. Afstemningen kan blive en gyser, da republikanerne i Kongressen ikke er overbeviste om, at opbakningen til lovforslaget er tilstrækkelig.

Ifølge Danske Banks seniorstrateg, Lars Skovgaard Andersen, kan afstemningen give et vigtigt fingerpeg om opbakningen til Donald Trump og mulighederne for, at præsidenten kan få gennemført sin politik.

- Årsagen til, at de finansielle markeder reagerer på udfaldet er da også rettet mod et meget større perspektiv, nemlig opbakningen til Trump-administrationen og dens muligheder for at få gennemført sin politik. Vigende folkelig opbakning til Trump er blandt årsager til fodslæbende opbakning, og med midtvejsvalg om "kun" to år er politikerne meget opmærksomme på at sende de rigtige signaler til deres vælgere, bemærker Lars Skovgaard Andersen.

På selskabsfronten stiger sportstøjsproducenten Under Armour 3,3 pct. Selskabet har meddelt, at en ny delvist 3D-printet løbesko er på vej og hjælpes desuden på vej af en købsanbefaling fra Jefferies, skriver Bloomberg News. Jefferies mener, at aktien, der er faldet godt 35 pct. i år, nu har bundet ud.