Aktier: Indeks falder fra start - EMC stiger på Dell-rygter

Efter stigninger seks ud af de seneste syv børsdage er det brede amerikanske S&P 500-indeks torsdag åbnet 0,2 pct. lavere i 1991,04.

Læs mere
Fold sammen

Softwareselskabet EMC trodser den negative stemning med en stigning på 3,8 pct. efter forlydender om, at Dell er i forhandlinger om at købe hele eller dele af selskabet.

Dow Jones-indekset falder fra åbningen 0,2 pct. til 16.882,59, hvor Apple trækker ned med et fald på 1 pct. til 109,64 dollar, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger til et fald på 0,4 pct. til 4773,54.


Der vil torsdag aften, klokken 20.00 dansk tid, komme fokus på referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det kan give et fingerpeg om timingen for en kommende amerikansk renteforhøjelse.


Bloomberg News skriver, at oddsene for en rentestigning på bankens møde senere i oktober nu er på blot 8 pct., mens man skal frem til mødet i marts for at finde odds over 50 pct.


Ellers er investorerne ved at varme op til den amerikanske regnskabssæson, som uofficielt indledes efter børslukketid torsdag aften med tal fra aluminiumsproducenten Alcoa. De kommende uger skrues der noget mere op for regnskabsblusset.


Analytikerne venter generelt ikke nogen prangende regnskabssæson, hvilket blandt andet skyldes en negativ effekt på eksportmarkederne fra en styrket dollar.


Analytikerne forventer overordnet set en tilbagegang i S&P 500-medlemmernes indtjening på 6,9 pct., skriver Bloomberg News. Heller ikke Sydbank har forventninger om indtjeningsvækst hos de amerikanske virksomheder.


- Aftagende vækstdynamik i verdensøkonomien hen over året, lave råvarepriser og en styrket dollar over for en lang række valutaer er blandt de udfordringer, som giver mange af de amerikanske virksomheder modvind på bundlinjen for tiden, vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwarz.