Aktier: Igen solide aktiestigninger i Tokyo

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger igen med stigninger over en bred kam tirsdag morgen, hvor især børsen i Tokyo lægger fra.

Læs mere
Fold sammen

Den japanske premierminister Shinzo Abes valgsejr ved overhusvalget i Japan har øget troen på, at Abe-regeringen vil lancere finanspolitiske lempelser til at bakke op om de pengepolitiske ditto, som længe har forsøgt at holde det japanske børsmarked oppe.

- De japanske aktier stiger på håb om stimuluspakker, og at Abe vil presse flere "abenomics"-reformer igennem. Abe kørte kampagnen på grundlag af flere reformer, så afstemningen viser, at han har et mandat til yderligere handling. Det store spørgsmål er, om han vil rette sigtet mod spørgsmål, der er upopulære, men nødvendige, siger handelschef Andrew Sullivan fra Haitong International til Bloomberg News.

Markedet får også støtte fra en mere end 2 pct. stor svækkelse af den japanske yen siden Tokyo-børsen lukkede mandag, hvilket gavner de eksportfokuserede aktier.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med et solidt plus på 2,8 pct., og det bredere Topix-indeks går også frem med 2,8 pct.

De kinesiske fastlandsaktier har lige akkurat positive fortegn. Shanghai Composite stiger marginalt, mens CSI 300-indekset ligger med et plus på 0,1 pct. I Hongkong er der en stigning i Hang Seng-indekset på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på under 0,1 pct. kl. 6 tirsdag.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+2,8Topix+2,8Hongkongs Hang Seng+0,5 China Shanghai Composite+0,0 China CSI 300+0,1Taiwan Taiex+0,5Sydkoreas Kospi+0,1 Indiens BSE Sensex+0,3 Singapores STI+0,3 Sydney ASX 200+0,9

Indeksværdi klokken 05.45