Aktier: Igen rekordstemning på børserne

De amerikanske aktiemarkeder fortsætter opturen oven på Donald Trumps foreløbige løfter om en hjælpende hånd til erhvervslivet.

Læs mere
Fold sammen

Allerede torsdag steg alle tre toneangivende indeks til rekord oven på præsidentens udsagn om en snarlig og "fænomenal" skatteplan, og fredag når de op i nye rekordhøjder.

S&P 500-indekset stiger efter ti minutter 0,2 pct., og det samme gør Nasdaq Composite, mens Dow Jones går 0,3 pct. frem.

- Vi tror, at bevægelserne kan fortsætte i de kommende dage, i takt med at temaer som skatte- og budgetreformer kommer tilbage under markedets lup, og forventningerne bliver bygget yderligere op, forudser analytiker Charalambos Pissouros fra IronFX ifølge Marketwatch.

Fredagen har ikke budt på nogen større regnskaber, men markedet har især to begivenheder at holde øje med: Dels fremlægges det foreløbige forbrugertillidsindeks fra University of Michigan for februar, og dels mødes præsident Trump med Japans premierminister, Shinzo Abe, og de to ventes at tale om samhandel og investeringer.

På selskabsfronten har Sears Holding lagt fra land med et plus på 33 pct. til 7,35 dollar takket være en ny spareplan. Den pressede varehuskæde, som allerede i starten af januar meldte om butikslukninger, nedskæringer og frasalg, har igen fundet sparekniven frem. Der skal skæres mere end 1 mia. dollar fra de årlige udgifter, lover topchefen, og det tager markedet godt imod.

Ellers har Mead Johnson Nutrition, med danskfødte Peter Kasper Jakobsen som topchef, fået et løft på 4,7 pct. efter et købstilbud fra den britiske gigant Reckitt Benckiser.

Mead Johnson Nutrition tjener sine penge på babymad.