Aktier: Igen rekorder i S&P og Dow Jones

Rekordklokkerne bimlede videre på Wall Street for såvel S&P 500 som for Dow Jones, da de amerikanske aktier igen lukkede med pæne stigninger mandag.

Foto: Iris. Rekordklokkerne bimlede videre på Wall Street for såvel S&P 500 som for Dow Jones, da de amerikanske aktier igen lukkede med pæne stigninger mandag.
Læs mere
Fold sammen

Markedet blev trukket op af teknologi- og energisektoren, alt imens investorerne afventede den stærkt forudsete forhøjelse af Federal Reserves toneangivende rente senere på ugen.

Det brede S&P 500-indeks lukkede mandag med en stigning på 0,3 pct. til rekorden 2659,99, og Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 0,2 pct. til 24.386,03, hvilket ligeledes er rekord.

Nasdaq-indekset endte med dagens største indeksstigning på 0,5 pct. til 6875,08, hvilket efterlader endnu et 0,5 pct. gab til den hidtidige rekord på 6912,36.

POSITIVE TAKTER FORTSÆTTER

Tirsdag morgen fortsætter de positive takter for de amerikanske indeksfutures. Stigende oliepriser er med til at trække Dow Jones- og S&P 500-futuren op med 0,1 pct. Også Nasdaq-futuren øger 0,1 pct.

»Investorerne er lidt forpustede efter stigningerne i markedet. De foretager sektorrotation, da de ikke er villige til at kaste masser af nye penge ind i markedet på disse niveauer,« siger chefstrateg Rick Meckler fra LibertyView Capital Management i New Jersey til Reuters.

Med til at holde investorerne tilbage er Federal Reserves ventede renteforhøjelse i denne uge og til næste år. Handlerne ser ifølge CME's Fedwatch en 85 pct. sandsynlighed for en forhøjelse på 25 basispoint og en 15 pct. sandsynlighed for en forhøjelse på 50 basispoint, når Federal Reserve slutter det pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee onsdag.

»Værdisætningen er kommet til et punkt, hvor selv gode nyheder om økonomien kan være risikable for markedet. Der er risiko for, at gode økonomiske nyheder kan få Federal Reserve til at gennemføre et niveau af stramningen, der kan hæmme væksten,« vurderer chefinvestor Mark Heppenstall fra Penn Mutual Asset Management i Pennsylvania til Reuters

NI UNDERGRUPPER ENDTE I PLUS

Tele- og teknologibestandene var tilbage i top i S&P sammenhæng mandag.

De to segmenter steg henholdsvis 1,2 pct. og 0,8 pct., mens dagens største enkeltfaktor i det brede indeks var Apple, der med en stigning på knap 2 pct. afspejlede investorernes syn på en fortsættelse af de stærke fundamentale parametre i sektoren.

Energisektoren sprang også i øjnene med en sektorstigning på 0,7 pct. i kølvandet af stigende oliepriser. Prisstigningerne fortsætter tirsdag morgen, hvor en tønde Brent-olie runder 65 dollar. Det er ikke set siden den store nedtur for to år siden, hvor 65-dollar-mærket blev krydset på vej nedad i juni 2015.

To sektorer lukkede med mindre kursfald. Industrisegmentet og finanssektoren faldt begge godt 0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne har interessen for den digitale valuta bitcoin og søndagens debut på den afledede futureshandel givet brændstof til satsninger på relaterede aktier. Aktien i Maraton Patent steg 43 pct., mens Xunlei øgede 29 pct., og Riot Blockchain steg omkring 46 pct.

Efter børstid meldte flyproducenten Boeing om øget kvartalsudbytte foruden lanceringen af et udvidet tilbagekøbsprogram. Boeing-aktien steg 1,3 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS