Aktier: IC Group får tæsk efter nedjustering

Det danske aktiemarked åbner i rødt onsdag morgen, hvor der blandt andet er et massivt kursfald til modekoncernen IC Group, som har nedjusteret forventningerne til årets salg.

Det danske aktiemarked åbner i rødt onsdag morgen, hvor der blandt andet er et massivt kursfald til modekoncernen IC Group, som har nedjusteret forventningerne til årets salg.

Efter kort tids handel falder C20 Cap-indekset 0,6 pct. til 1008,56, og dermed er retningen den omvendte end tirsdag, hvor indekset steg 0,6 pct.

Fra morgenstunden har der været regnskaber fra et par af de mellemstore selskaber på fondsbørsen, og her har IC Group markeret sig negativt, da en svag udvikling i salget har betydet en nedjustering.

Selskabet regner nu med en flad salgsvækst for hele året, hvor man tidligere ventede en vækst på 4 pct. Investorerne reagerer prompte ved at sende aktien ned med 8,6 pct. til 208,50 kr.

Der har også været tal fra biotekselskabet Zealand Pharma, men her var der mindre dramatik.

Selskabet, der blandt andet udvikler diabetesmedicin, kommer ud af første kvartal med et driftsunderskud på 64,7 mio. kr., hvor højere omkostninger til forskning og udvikling var med til at øge underskuddet med omkring 15 mio. kr. Aktien falder 4 pct. til 121 kr.

FLS I FOKUS

Senere onsdag vil der være fokus på ingeniørkoncernen FLSmidth, da selskabet omkring middagstid kommer med regnskab for de første tre måneder af 2016.

Tirsdag varmede investorerne op til regnskabet ved at sende FLSmidth-aktien op med 3,2 pct., mens aktien onsdag dykker 0,4 pct. til 247,80 kr.

I en anden sektor har der været nyt om biotekselskabet Genmab, da en registreringsansøgning for udvidet brug af kræftmidlet Arzerra har fået tildelt såkaldt priority-review-status hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, hvilket forkorter sagsbehandlingstiden markant. Aktien stiger 0,3 pct. til 1017 kr.

BANKER UNDER PRES

Der er også fokus på flere af de danske banker. Storbanken HSBC har ifølge Bloomberg skåret i kursmålet for Nordea-aktien, så det nu lyder på 67,77 kr. mod tidligere 76,29 kr. Nordea-aktien falder 0,6 pct. til 60,80 kr.

HSBC har også haft kig på Danske Bank, hvor kursmålet er skåret med 11 kr. til 191 kr. for aktien, der onsdag morgen dykker 0,6 pct. til 180,40 kr.

I samme sektor har Jyske Bank fået barberet sit kursmål til 320 kr. fra 345 kr. hos den amerikanske storbank JPMorgan, som fortsat har anbefalingen "overvægt". Aktien dykker 0,4 pct. til 254,50 kr.

GN OG WDH I FOKUS

Fra morgenstunden har der været tal fra verdens største høreapparatvirksomhed, Sonova, der er konkurrent til William Demant og GN Store Nord.

Sonova kommer ud af regnskabsåret 2015/2016 med en omsætning på 2,07 mia. schweizerfranc og et driftsoverskud på 430,6 mio. schweizerfranc, hvilket ifølge Bloomberg er nogenlunde på linje med aktieanalytikernes forventninger.

For 2016/2017 venter det schweiziske selskab en omsætningsvækst på 4-6 pct., mens driftsoverskuddet forventes at stige 3-7 pct.

Hverken William Demant eller GN Store Nord lader dog til at være påvirket af regnskabet, og begge aktier falder nogenlunde i takt med det generelt negative marked.

ALK MED NY TOPCHEF

Der har også været nyt fra allergivirksomheden ALK-Abelló, som har ansat danskeren Carsten Hellmann som topchef, efter at man tidligere på året sagde farvel til Jens Bager.

Den nye direktør kommer fra en stilling i Merial, der er en del af franske Sanofi og arbejder med sundhedsprodukter henvendt mod dyr. På aktiemarkedet bliver nyheden om den nye direktør modtaget afdæmpet, da aktien falder 0,4 pct. til 1225 kr.

Senere onsdag vil der - blandt de lidt mindre selskaber på fondsbørsen - være regnskaber fra biotekselskabet Veloxis, Nordjyske Bank samt plastkoncernen Rias.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk