Aktier: IBM trak markant op i Dow Jones

De amerikanske aktier sluttede i positivt terræn onsdag, og ikke mindst Dow Jones viste fine takter, da indekset let bankede over 23.000-niveauet og satte rekord. Det skete på ryggen af stærke tal fra IBM.

Foto: Iris. De amerikanske aktier sluttede i positivt terræn onsdag, og ikke mindst Dow Jones viste fine takter, da indekset let bankede over 23.000-niveauet og satte rekord. Det skete på ryggen af stærke tal fra IBM.
Læs mere
Fold sammen

Dow Jones-indekset steg 0,7 pct. til 23.157,60, mens stigningerne var mindre i de to andre toneangivende indeks, der dog også satte rekorder. S&P 500-indekset steg med 0,1 pct. til 2561,26, mens Nasdaq lige sneg sig i plus med en stigning på beskedne 0,01 pct. til indeks 6624,22.

IBM BLÆSTE TIL VEJRS

Det var især it-kæmpen IBM, der trak Dow Jones op med et plus på 4,3 pct. i de indledende handler, efter at selskabet for første gang i fem år har kunnet estimere slagsvækst.

IBM-aktien steg 8,9 pct. til en slutkurs på 159,33. Det var største stigning i IBM-aktien - Big Blue - på en dag siden januar 2009.

Indtjeningen per aktie var på 3,30 dollar, mens analytikerne ifølge et estimat fra Bloomberg News havde ventet en indtjening på 3,28 dollar per aktie i kvartalet.

Nettooverskuddet endte på 2,73 mia. dollar mod 2,85 mia. dollar i perioden for et år siden.

Omsætningen landede på 19,15 mia. dollar, hvilket er et fald i forhold til tredje kvartal 2016, hvor den endte på 19,23 mia. dollar. Men salget ramte dog analytikernes forventning på 18,59 mia. dollar.

De nyeste forretningsområder med cloud og cybersikkerhed skal få omsætningen op, i takt med at de mere traditionelle pc-produkter ikke skæpper så meget i kassen som tidligere.

Og det ser ud til, at strategien holder vand, for omsætningen her - der er IBM 's største - steg med 11 pct. til 8,8 mia. dollar og står nu for 46 pct. af den samlede omsætning.

Næststørste stigning i Dow Jones-indekset tilfaldt investeringsbanken Goldman Sachs, der ellers tirsdag faldt efter at have offentliggjort regnskab.

Futures på de tre toneangivende amerikanske indeks ligger marginalt lavere med fald på op til 0,2 pct. i den asiatiske handel.

/ritzau/FINANS