Aktier i minus trods ny præsident

Selv ikke indsættelsen af Barack Obama som ny amerikansk præsident kunne få aktierne en smule op. Bankaktierne fortsætter med at hive markedet ned.

Foto: Scanpix
Trods stor opmærksomhed om tiltrædelsen af USAs næste præsident, blev trængslerne i den amerikanske finansverden ikke glemt et øjeblik.

Tirsdag blev altså ingen undtagelse fra den seneste tids negative stemning på New York-børsen, og de finansielle aktier nåede det laveste punkt i 14 år, skriver Bloomberg.com.

Dow Jones-indekset lukkede i et minus på 4,01 procent, ligesom S&P-indekset var 5,28 procent nede og Nasdaq sluttede dagen i et minus på 5,78 procent.

En af tirsdagens dødvægtere var banken Citigroup, der faldt 17 procent til en kurs på under tre dollar (ca. 17 danske kroner) som følge af dystre fremtidsvurderinger fra analytikerne. Bank of America faldt ligeledes 20 procent, efter at analytikere har understreget behovet for ekstra kapital.

"Det er ikke sket endnu, men det er på vej. Vi tager tingene, når de kommer", siger Greg Woodard, der er porteføljemanager i New York, til Bloomberg.com.

Tirsdag blev Barack Obama indsat som USAs 44. præsident, og han overtager et land i ligeså svækket økonomisk forfatning, som dengang Franklin D. Roosevelt blev sat i stolen for 76 år siden. Den globale finanskrise har kostet den amerikanske finanssektor milliarder af dollar, og tirsdag fortsatte bankaktierne nedturen.