Aktier: Humørskifte holdt ikke længe i USA

Stemningen omkring det amerikanske aktiemarked blev først på eftermiddagen dansk tid forbedret, da beskæftigelsesrapporten for december viste sig noget bedre end ventet.

Læs mere
Fold sammen

Men humøret holdt ikke ved, og fra start falder de amerikanske aktier en smule.

Inden rapporten var der lagt op til en negativ start for alle tre toneangivende indeks, men jobrapporten løftede humøret, og så indikerede futuremarkedet pludselig mindre stigninger fra start.

Det forbedrede humør holdt dog ikke længe, og efter fem minutters handel falder S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset hver med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset sætter sig 0,3 pct.

Jobrapporten for december var ellers særdeles positiv læsning. I julemåneden blev der skabt 252.000 job uden for landbruget i USA, og det var mere end de 240.000 job, der var ventet blandt økonomerne ifølge et estimat fra Bloomberg News. Samtidig blev tallet for november, der i forvejen var en stor positiv overraskelse, opjusteret til 353.000 nye job mod tidligere opgjort 321.000.

Arbejdsløsheden i USA faldt i december til 5,6 pct. fra 5,8 pct. i november. Økonomerne havde her ventet et fald til 5,7 pct.

Med endnu et signal om en klart forstærket amerikansk økonomi synes en renteforhøjelse fra centralbanken Federal Reserve også at være tæt på.

- Den amerikanske centralbank har klart signaleret, at økonomien er robust nok til, at man kan begynde at se enden på de kriserenter, der trådte i kraft for seks år siden. Dagens arbejdsmarkedsrapport styrker troen på, at opsvinget i USA tager til i fart, siger Rasmus Pilegaard, der er seniorstrateg hos PFA Pension, i en kommentar.