Aktier: Hugo Boss blev kylet til jorden på røde børser i Europa

Der var fald på de fleste europæiske børser onsdag, hvor tyske Hugo Boss markerede sig negativt med en strategiplan, som investorerne havde svært ved at elske.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede 0,2 pct. lavere, hvor der blandt de store markeder var størst fald i Frankrig.

»Investorerne er lige ved at komme sig oven på valget i sidste uge og har opdaget, at det stadig ser svært ud for den europæiske økonomi,« siger Steven Santos, der er aktiehandler hos Banco de Investimento Global, til Bloomberg News.

Blandt selskaberne var der pres på Hugo Boss. Den tyske tøjvirksomhed har meldt ud, der ikke kommer vækst før 2018, og at det dropper en række mindre mærker og bremser væksten i butiksåbninger. Aktien blev slagtet og faldt 10,2 pct.

Der var også pres på Bayer, der laver produkter til brug i medicinalindustrien og landbruget.

Onsdag startede selskabet med at hente penge til købet af konkurrenten Monsanto til 57 mia. dollar ved at udstede en virksomhedsobligation på 4,3 mia. dollar.

Renten til lånet er ifølge finanshuset Baader Helvea markant højere, end hvad andre selskaber i industrien normalt betaler, og det blev straffet med et kursfald på 4,1 pct.

Omvendt var der medvind til Wirecard, der leverer betalingsløsninger. Selskabet forventer at kunne løfte driftsoverskuddet med 28 pct. næste år, og det er ifølge Bloomberg højere end ventet. Aktien steg 7,5 pct.