Aktier: Hovedindeks tæt på rekord trods Fords deroute

Det største amerikanske aktieindeks, S&P 500, er atter tæt på rekord oven på torsdagens stigninger, efter at indekset øgede sit højeste niveau nogensinde allerede seks gange i juli.

Foto: VINCENT KESSLER. Dagens store historie var regnskabsskuffelsen fra Ford, der med sine halvårstal meldte om problemer med at nå sine mål for året. Resultatet for andet kvartal var også mere end 10 pct. under det forventede, og bilaktien hakkede og spruttede sig igennem børsdagen med et kursfald på 8,2 pct.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagen startede ellers med røde tal for store dele af det amerikanske aktiemarked, men ud på eftermiddagen lokal tid kom der fart i aktierne, og S&P 500-indekset sikrede en stigning på 0,2 pct. til 2170,06. Rekorden, som kun er en uge gammel, lyder på 2175,03.

Dow Jones-indekset faldt ellers 0,1 pct., trukket ned af Boeing, Caterpillar og Verizon, mens Nasdaq-indekset steg 0,3 pct. takket være store stigninger til mindre it- og biotekaktier.

Dagens store historie var regnskabsskuffelsen fra Ford, der med sine halvårstal meldte om problemer med at nå sine mål for året. Resultatet for andet kvartal var også mere end 10 pct. under det forventede, og bilaktien hakkede og spruttede sig igennem børsdagen med et kursfald på 8,2 pct.

Investorerne frygter, at det ikke kun er Ford, der har det svært på bilmarkedet, og det betød dyk til General Motors og Fiat Chrysler på henholdsvis 3,2 og 4,8 pct.

Blandt teknologiaktierne var der fremgang til en af dagens mest prominente regnskabsaktuelle selskaber, Facebook. Det sociale medie havde præsenteret halvårstal sent onsdag, og de blev taget godt imod på børsen, hvor aktien startede med at stige mere end 3 pct. I løbet af dagen blev opturen dog begrænset til et plus på 1,4 pct.

Mastercard steg til gengæld 2,4 pct. som belønning for et regnskab, der viste fremgang på de fleste poster.

Oliekæmpen Conocophillips tabte til gengæld flere penge end ventet og havde røde tal på bundlinjen for femte kvartal i træk, men sluttede alligevel dagen 0,5 pct. højere.

Efter børslukketid var der regnskaber fra internetkæmperne Amazon og Alphabet, Googles ejer. Begge kom ud med tal, der var bedre end ventet, og i eftermarkedet steg de henholdsvis 2 og 4 pct.