Aktier: Hongkong sætter takten i rødt marked

Der er generelle kursfald på aktiebørserne i Fjernøsten onsdag morgen, hvor de japanske aktører fortsat er fraværende.

Negative amerikanske aktiemarkeder tirsdag lagde fra morgenstunden pres på de asiatiske markeder, og i takt med at formiddagen er skredet frem, er den negative stemning blevet endnu mere fremherskende.

- Stemningen på aktiemarkedet synes at ændre sig globalt, i takt med at gassen går af oliepris-ballonen. I betragtning af bevægelserne i råvarepriserne står råvare- og energisektorerne over for en vanskelig session, vurderer markedsanalytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

Med Tokyo ude af billedet er det børsen i Hongkong, der sætter retningen. Og her er der ikke meget at hente, idet Hang Seng-indekset falder 1,0 pct.

Shanghai Composite falder samtidig 0,2 pct., mens CSI 300 dropper 0,3 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks og Singapores Strait Times med et minus på henholdsvis 0,7 pct. og 1,5 pct., mens Taiwans Taiex-indeks dropper 1,2 pct., og Sydney slutter dagen med et minus på 1,0 pct. i ASX-indekset.

De amerikanske aktiefutures ligger onsdag morgen med fald på 0,1 pct.

TABEL

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225Lukket TopixLukketHongkongs Hang Seng-1,0 China Shanghai Composite-0,2 China CSI 300-0,3Taiwan Taiex-1,2 Sydkoreas Kospi-0,7 Indiens BSE Sensex-0,4 Singapores STI-1,5 Sydney ASX 200-1,0

Indeksværdi klokken 06.30.

/ritzau/FINANS