Aktier: Hollandske selskaber spurtede til tops

De hollandske logistikselskaber TNT Express og PostNL lagde sig tirsdag eftermiddag i overhalingsbanen på de europæiske aktiemarked og spurtede til tops i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med stigninger på henholdsvis 10,1 pct. og 8,6 pct.

Læs mere
Fold sammen

Baggrunden er forventninger om, at de EU-Kommissionen ifølge nyhedsbureauet Reuters vil godkende af Fedex overtagelse af TNT Express uden betingelser. Der er tale om en handel til 4,8 mia. dollar.

Dermed distancerede de to hollandske aktier den britiske hotelkæde Intercontinal Hotels, der dagen igennem havde kandideret til førstepladsen i Stoxx-indekset med en stigning, der sluttede på 7,1 pct. i anledning af et kvartalsregnskab, der oplyste om stigende omsætning.

Mere generelt var tirsdag en halvtrist handelsdag på de europæiske aktiemarkeder med fald i det franske CAC 40-indeks på 0,5 pct., mens FTSE100-indekset i London og det tyske DAX-indeks endte i status quo. Stoxx 600-indekset faldt 0,4 pct.

En bankrapport fra Den Europæiske Centralbank, ECB, der oplyste om bedre lånemuligheder i Europa, fordi ECB's pengepolitiske lempelser virker efter hensigten, bremsede håbet om yderligere lempelser på centralbankmødet på torsdag og gav derfor anledning til misstemning.

Blandt dagens tabere var især energiaktierne. Olieselskabet Tullow Oil faldt 3,7 pct. og offshore-service-selskabet Seadrill tabte 4,1 pct.

Men det franske broadcastning- og internetselskab Eutelsat klarede sig ringere med kursfald på 4,7 pct., efter nedgradering af anbefalingen til "sælg" fra "neutral" hos Goldman Sachs.