Aktier: Hollandsk sikkerhedsfirma sendt til vejrs på købstilbud

Hollandske Gemalto havde en rigtig god tirsdag på aktiemarkedet med et kurshop på omkring 35 pct., efter at der blev fremsat et bud på sikkerhedsselskabet.

Det generelle aktiemarked i Europa var positivt og steg 0,6 pct. målt på det brede Stoxx 600-indeks.

Den franske it-koncern Atos har budt 46 euro per aktie - samlet 4,3 mia. euro - for Gemalto, og det svarer til en præmie på 36 pct. i forhold til lukkekursen mandag.

Gemaltos bestyrelse overvejer nu buddet, men investorerne tog glæderne på forskud med en stigning på 34,6 pct. til 45,62 euro. Atos-aktien steg 6,9 pct.

Der var desuden fokus på møbelkæden Steinhoff, som på det seneste har været i vælten oven på regnskabsrod og et utidigt direktørfarvel.

Selskabets bestyrelse er ifølge Bloomberg News i dialog med flere kreditorer om ikke at skulle afdrage på et lån på 1,5 mia. euro, og det skal sikre, at Steinhoff kan holde sig flydende på kort sigt.

Aktien faldt i sidste uge 86 pct. fra 3 euro, men steg 24,4 pct. mandag, og tirsdag var der igen et comeback med en stigning på 28,3 pct. til 0,75 euro.

I bunden af Stoxx 600-indekset er der pres på de to britiske supermarkedskæder Morrisons og Sainsbury, der ser ud til at tabe terræn til konkurrenterne.

Priserne på fødevarer i Storbritannien er steget 3,6 pct. det seneste år, hvilket ifølge Bloomberg News er højere end de vækstrater, som Morrisons og Sainsbury har præsteret. Aktierne faldt 4,5 pct.