Aktier: Hollandsk postvæsen bliver sendt baglæns

Det er ikke kun i Danmark, at postvæsenet er i modvind i øjeblikket.

Læs mere
Fold sammen

Det hollandske postselskab PostNL får hug på aktiemarkedet mandag, efter at det har nedjusteret sine finansielle forventninger og præsenteret en stor spareplan, skriver Bloomberg News.

Akkurat som i Danmark og Sverige er det også faldende brevmængder, som tvinger PostNL til at skære i omkostningerne og i højere grad øge fokus på pakker.

PostNL har nedjusteret forventningerne til årets indtjening, så det nu venter et driftsoverskud på 220-260 mio. euro mod tidligere 230-270 mio. euro.

Til gengæld er der skruet op for forventningerne til indtjeningen frem mod 2020, men på aktiemarkedet er investorerne mere kortsigtede og sender aktien ned med knap 7 pct., hvilket giver en plads i bunden af det brede Stoxx 600-indeks, der samlet falder 0,3 pct.

Postselskabet er akkurat overgået af forsikringsselskabet Direct Insurance Lince, som er under pres, efter at der er blevet skåret i den kompensation, som den britiske stat giver til personskader. Aktien falder næsten 9 pct. i London.

I Sverige har der været regnskab fra auktionshuset Lauritz.com, der har pæn medvind på aktiemarkedet efter sine tal for fjerde kvartal, og aktien stiger 5,6 pct. til 7,60 svenske kr.

Både omsætning og driftsoverskud var bedre end ventet i de sidste tre måneder af 2016. Trods mandagens stigning er aktien dog langt fra kursen på 15 svenske kr., som selskabet blev børsnoteret til i efteråret.