Aktier: Hollandsk firma røg tilbage i negativt Europa

Der blev fundet anledning til at sælge ud af aktiedepoterne hos de europæiske investorer i fredagens handel, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 1,0 pct. ovenpå den største tredages stigning siden august.

Tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge var det brede aktieindeks således steget med henholdsvis 2,9 pct., 0,2 pct. samt 1,2 pct., hvilket ifølge Bloomberg News havde været den bedste indeksperformance siden dette års sidste sommermåned.

Den gode stemning, der tidligere spredte sig over kontinentet, fulgte både op til og efter renteforhøjelsen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som blev præsenteret onsdag aften dansk tid.

Men i fredagens handel blev den positive stemning altså afbrudt, og det var den hollandske telekoncern Altice med til at hjælpe på, idet selskabet faldt 5,1 pct. til 12,38 euro.

Faldet skete i forlængelse af, at amerikanske myndigheder bad selskabet om at udskyde sit opkøb af Cablevision Systems Corporation. Grunden skal være, at myndighederne først vil have gennemført en national sikkerhedsundersøgelse, skrev Bloomberg News.

Inden for råvarebranchen var der medvind til minegiganten Anglo American, som har sit hovedkvarter i engelske London. Firmaet har været under stor pres de seneste uger som følge af faldende råvarepriser. For nylig annoncerede selskabet en yderligere reduktion i sine investeringsbudgettet. Efter det seneste tilbagefald i aktien valgte investorerne at samle op. Aktien steg på den baggrund 5,5 pct. til 278,10 pence.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk