Aktier: Højt humør på tværs af Fjernøsten

Der er højt humør på langt de fleste fjernøstlige aktiemarkeder mandag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Fredagens stigninger på Wall Street har en markant afsmittende virkning, og de så godt som gratis penge fra såvel USA som EU leder efter afkast hvilket løfter de fjernøstlige markeder endnu mere.

- Vi ser en bølge af globale likvider, som strømmer ind mod både aktier og obligationer, på grund af opfattelsen af, at de amerikanske pengepolitiske stramninger kommer senere end forventet. Vurderingen er, at Nikkei kommer til at stige til 20.000 ved udgangen af indeværende måned. Men den stærkere yen vil tynge eksportørerne, siger chefaktiestrateg Shoji Hirakawa fra Okasan Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Samtidig er en opbremsning i valutamarkeder, hvor dollar nu er stabiliseret på et lidt lavere niveau, med til at øge optimismen.

Nikkei-indekset stiger 1,0 pct., mens det brede Topix-indeks ligger med et plus på 0,6 pct.

Også i Kina rider markedsdeltagerne med på den positive bølge. Og som vanligt med større stigninger, da der fortsat ses gode muligheder for nye stimulerende tiltag fra myndighederne.

I China Securities Regulatory Commissions ugentlige briefing fredag, vear de en bemærkning om, at de seneste stigninger afspejler støtten til den økonomiske vækst.

- Kommentaren fra CSRC indikerer officiel støtte for markedets stigninger, og på mellemlang til lang sigt bør tendens være opadgående, siger analytiker Wei Wei fra West China Securities Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite stiger 1,6 pct., og CSI 300-indekset ligger med et plus på 1,9 pct. Hongkongs Hang Seng øger 0,6 pct.

Blandt de øvrige børser er der stigninger i Singapores Strait Times på 0,2 pct., mens Seouls Kospi-indekset øger 0,1 pct.Eneste negative marked er Sydney, hvor ASX-indekset falder 0,2 pct.

De amerikanske S&P-aktiefuture ligger med en stigning på 0,2 pct. i den asiatiske handel.