Aktier: H&M stjal fokus i marked med mindre stigninger

De europæiske aktiemarkeder balancerede omkring nullet det meste af onsdagen, men samtlige indeks sluttede med stigninger.

Læs mere
Fold sammen

 

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte 0,8 pct. højere, mens de toneangivende børser i London, Paris og Frankfurt steg henholdsvis 1,2 pct., 0,8 pct. og 0,6 pct.

Ifølge Justin Urquhart Stewart, der er medstifter af Seven Investment Management i London, er aktiemarkederne i øjeblikket tvetydige.

- Det positive er, at råvarepriserne igen er begyndt at stige, men vi har brug for mere overbevisning for, at stemningen virkelig ændres. Folk er begyndt at vende tilbage til markedet, men de er stadig ikke villige til at løbe større risici. Investorerne vil se flere beviser for økonomisk vækst, siger han ifølge Bloomberg News.

SVENSK TØJGIGANT MED REGNSKAB

På selskabssiden placerede H&M sig i toppen af Stoxx 600-indekset og endte med en stigning på 5,4 pct., efter at den svenske tøjkoncern fremlagde regnskab for første kvartal.

Salget levede ikke op til ledelsens forventninger, og overskuddet før skat faldt med 30 pct. til 3327 mio. svenske kr. Resultaterne var dog bedre end ventet blandt aktieanalytikerne, der ifølge et estimat fra SME Direkt havde spået et overskud på 3161 mio. svenske kr. Samtidig meddelte tøjkæden, at den planlægger at åbne 425 nye butikker i løbet af det nuværende regnskabsår.

Den schweiziske chokoladeproducent Barry Callebaut stod for indeksets største stigning, efter at selskabet fremlagde et regnskab for første halvår med en indtjening, der slog estimaterne, skriver Bloomberg. Chokoladeproducenten oplevede dog et fald i overskuddet som følge af den stærke schweiziske valuta. Selskabet, der blandt andet leverer chokoladen til Unilevers Magnum is, oplyste desuden, at det forventer signifikant vækst i vækstmarkederne i løbet af de næste fem år.

Aktien lukkede 8,3 pct. højere.