Aktier: Heinz satte prop i fusion med Unilever

Fødevaregiganten Kraft Heinz har trukket sit tilbud på britisk-hollandske Unilever tilbage, efter at den amerikanske koncern har mødt modstand mod den store fusion allerede tidligt i processen. Og det fik Unilever, der blandt andet producerer Ben & Jerry's ice cream samt Dove-sæben, til at miste 6,9 pct. på aktiekursen på børsen i London mandag.

Læs mere
Fold sammen

- Vi venter, at det seismiske chok vil give genlyd et stykke tid. Kraft Heinz kan stadig forsøge at byde nogle af Unilevers varer indenfor, siger Martin Deboo, der er analytiker hos Jefferies, til Bloomberg News.

Fusionen ville have været den største nogensinde i fødevarebranchen, og den var værdisat til 143 mia. dollar - eller lige omkring 1000 milliarder danske kroner.

I den anden ende af det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 endte Royal Bank of Skotland, efter at det kom frem, at der er planer om at sælge forretningsdelen Williams & Glyn fra. Aktien steg med 7 pct. mandag.

Nyhedsstrømmen var også præget af fusioner i telesektoren - denne gang af en, der ikke var meldt noget ud om endnu. Det var det amerikanske mobilselskab Sprint, der skulle være interesseret i at gafle Deutsche Telekoms T-Mobile i USA. Deutsche Telekom steg med 2,7 pct. De to blev også sat i forbindelse med hinanden tilbage i 2014.

Samlet lå telesektoren godt i svinget mandag i Stoxx 600-regi med et plus på 1,2 pct. Selve indekset steg samlet med 0,3 pct. mandag.