Aktier: Heftig handel i H+H efter opkøb

H+H International belønnes fredag for et stort virksomhedsopkøb til 800 mio. kr., der vil løfte selskabets omsætning med en halv milliard.

Novo Nordisk trækker ned i det samlede C20 Cap-regnskab efter en sænket anbefaling. Selve C20 Cap-indekset falder med 0,7 pct. til 1123,57. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Fremgangen kommer i et negativt marked, hvor Novo Nordisk trækker ned i det samlede C20 Cap-regnskab efter en sænket anbefaling. Selve C20 Cap-indekset falder med 0,7 pct. til 1123,57.

Nedturen følger i hælene på fald i USA torsdag efter dansk børslukketid og forklares med, at der atter er skabt usikkerhed om den amerikanske skattereform.

Selv om Kongressens republikanere havde indgået en aftale om den endelige udformning af skattereformen onsdag, oplyste to republikanske senatorer - Marco Rubio og Mike Lee - således torsdag, at de ikke vil bakke op om lovforslaget uden ændringer i børnefradraget.

Faldet i USA skete, på trods af at PMI-målinger fra Japan, Europa og USA havde vist høj aktivitet i erhvervslivet.

»Når aktiemarkederne alligevel ikke rigtig ville gøre noget væsen af sig, skyldes det i høj grad en lind strøm af nyt og rygter om forskellige senatorers særønsker og udfordringer med det foreliggende samlede skatteudspil til Kongressen. Den tendens til støj fra amerikansk politik skal man forvente vil fortsætte, indtil det sidste pennestrøg er sat på en aftale,« vurderer chefstrateg i Nordea Philip Jagd i en morgenkommentar.

Vestas, der påvirkes, hvis skatteaftalen ændrer i de nuværende tilskudsordninger, var torsdagens kursmæssige højdespringer i C20 Cap, efter at det kom frem, at den amerikanske skattereform måske alligevel ikke vil blive så skadelig for vindmølleindustrien. Aktien steg torsdag 7,1 pct. til 424,40 kr., men sætter sig fredag med 1 pct. til 420 kr.

Novo Nordisk, der har fået sænket anbefalingen af den tyske bank DZ til "sælg" fra "hold", tynger det danske marked med et fald på 1,9 pct. til 330,10 kr. Bedst i C20 Cap går det kollegaerne i Lundbeck, der kan se aktien stige med 0,3 pct. til 304,10 kr.

Uden for C20 Cap er der markant ekstra handelsaktivitet i H+H International, hvis aktier allerede efter mindre end ti minutters handel er handlet for mere end den gennemsnitlige daglige omsætning de seneste tre måneder.

Selskabet har været på opkøb hos Heidelbergcement og overtager selskabets tysk-schweiziske afdeling inden for kalciumsilikat for 818 mio. kr.

Med købet øger H+H sin omsætning med 500 mio. kr. og sit driftsoverskud (EBITDA) med 100 mio. kr., samtidig med at virksomheden bliver Europas næststørste producent af kalciumsilikatenheder.

I forbindelse med handlen er Danske Bank trådt til for at finansiere transaktionen. Hen over det næste år vil H+H evaluere forskellige finansieringskilder for at opretholde en fornuftig kapitalstruktur.

Aktien i H+H stiger 3,3 pct. til 125 kr.

En ny analyse fra kreditvurderingsinstituttet Moody's vurderer, at Tryg og forsikringsselskabet If P&C Insurance vil fortsætte med at distancere deres europæiske konkurrenter, da de to selskaber nyder godt af førende markedspositioner og stærke finansielle profiler. Tryg falder dog med 0,5 pct. fra åbningen til 153 kr.