Aktier: Handlen i USA lægger ud i plus for tredje dag i streg

Den amerikanske aktiehandel på Wall Street begynder onsdag med stigninger for tredje dag i træk.

 

S&P 500-indekset åbner med et plus på 0,8 pct. til 1910,95 og de tunge aktier i Dow Jones stiger 0,7 pct. til 16.301,97. Teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset starter ud med en stigning på 0,9 pct. til 4141,45.

Inden den amerikanske børsåbning onsdag dukkede en række amerikanske nøgletal for januar op. Nøgletallet for påbegyndt boligbyggeri i USA skuffede, mens antallet af byggetilladelser stort set var som analytikerne havde forventet. Producentpriserne var til gengæld steget mere end estimeret i januar. Priserne steg med 0,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News forventet et fald på 0,2 pct. Stigningen skyldes særligt de højere fødevarepriser.

Industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen landede også bedre end ventet.

Tirsdag blev energiministrene fra Saudi-Arabien og Rusland på et møde i Doha enige om at fastfryse deres olieproduktion på januar-niveau. Markedet havde tilsyneladende ventet, at landene ville blive enige om at reducere deres produktion, og efterfølgende faldt oliepriserne.

Det ser dog ud til, at den negative oliestemning er vendt onsdag, hvor prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, stiger med 2,14 pct., mens prisen en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, stiger med 1,6 pct.

Selskaber som Marriott, Nvidia og Marathon Oil Group fremlægger regnskaber i løbet af onsdagen og kan derfor komme i fokus. Aktierne i selskaberne lægger ud med stigninger på henholdsvis 3,83 pct., 1,59 pct. og 0,1 pct.

Senere onsdag bliver der offentliggjort referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her kan der være mulighed for at få et indblik i centralbankens tanker om den næste renteforhøjelse set i lyset af den seneste tids uro på de finansielle markeder verden over.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk