Aktier: Handelsdag endte tæt på udgangspunktet

De amerikanske aktier lukkede tæt på uændret tirsdag. Investorerne afvejede de seneste økonomiske nøgletal samt udviklingen - eller manglen på samme - i de græske gældsforhandlinger i Europa.

Det var dog ikke afgørende nyheder, der var at spore, og investorernes usikkerhed om næste træk på aktiemarkeder kom til udtryk i et stillestående marked.

- Aktierne har svært ved bevare deres attraktion, og det ser ud til at vi er ved en overgang til en "vent-og-se" position, mens investorerne ser frem til sommerperioden, andet kvartalsresultaterne og Federal Reserves forhøjelse af renterne. Vi er nok tilbøjelige til at handle sidelæns, siger chefstrateg Terry Sandven fra US Bank Wealth Management i Minneapolis til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der lidt højere lageropbygning i de amerikanske engroslagre i april end ventet. Lagrene steg 0,4 pct. i forhold til marts, mens konsensus blandt økonomerne var en stigningstakt på 0,2 pct.

Tirsdag endte med en marginal stigning på under 1 point i S&P 500-indekset til et slutresultat på 2080,15. Dow Jones lukkede med et endnu mindre minus i 17.764,04, mens Nasdaq-indekset faldt 0,2 pct. til 5013,87.

Dagens omsætning lå i normalniveauet med 714 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,7 mia. aktier.

Investorerne var blandt andet optaget af en skuffende salgsprognose fra internethandels-platformen Ebay. Prognosen indikerede godt nok fremgang i 2015, men derefter er der lagt op til stagnation eller faldende omsætning. Markedet reagerede med at sende Ebay-aktien ned med 0,7 pct.

Tøjproducenten Quiksilver leverede inden åbningen regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15. Et sløjt resultat og en ringe omsætning i forhold til analytikernes estimater krydret med en tilbagetrækning af de udmeldte forventninger faldt ikke i investorernes smag, og aktien styrtdykkede 32 pct.

Anderledes positivt gik det filmstreamingselskabet Netflix. Aktiekursen nåede efter en stigning på 3,1 pct. det højeste niveau nogensinde efter spekulationer om et forestående aktiesplit.

Stigende oliepriser ramte flyselskaberne, mens oliekoncernerne modsat fik medvind af de højere energipriser. Southwest Airlines endte i bunden af S&P500 efter et fald på 3,9 pct., mens olieproducenterne Murphy Oil og Noble Energy steg henholdsvis 2,7 pct. og 2,4 pct.

Onsdag morgen ser markedet en anelse bedre ud, idet de amerikanske aktiefutures stiger omkring 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS