Aktier: Halvsur afslutning på ugen på vej

Der er modvind på aktiemarkederne i Europa og også i Danmark på ugens sidste handelsdag fredag. Udsigterne for den globale vækst bekymrer, selv om der ellers var bedre end ventede tal fra Tyskland for BNP fredag formiddag. Det tynger sammen med en faldende oliepris.

Læs mere
Fold sammen

De danske C20 Cap-indeks ligger fredag middag med et fald på 0,4 pct. i indeks 1001,65. Ude i Europa er der fald af samme størrelse. Indekset er dog fortsat steget en spids på ugebasis. Før sidste uges forlængede weekend lå indekset i 989,06.

Seks af eliteindekset 20 aktier stiger, og størst er stigningen i GN Store Nord, der uden selskabsspecifikke nyheder stiger godt 2 pct. til 130,40 kr.

Pandora er siden det meget positive regnskab onsdag blev opjusteret af flere analysehuse, og fredag har Royal Bank of Canada stillet sig op i rækken med et opjusteret kursmål for aktien. Det er løftet til 1200 kr. fra 1100 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform".

Pandora stiger 0,2 pct. til 950,50 kr.

A.P. Møller-Mærsk derimod falder. Olieprisstigningerne er sat en smule på pause. Og fredag morgen blev det bekræftet, at en ny alliance blandt flere store asiatiske og europæiske containerrederier er indgået på alle vestgående ruter. B-aktien falder 0,8 pct. til 8650 kr.

TDC er godt på vej med det planlagte salg af sin svenske enhed, skriver TMT Finance ifølge Bloomberg News - dog uden at nævne, hvor man har oplysningerne fra.

Teleselskabet har angiveligt hyret finanshuset JPMorgan som ledende salgsrådgiver, og anden runde af bud skulle forfalde ved udgangen af maj. Ifølge TMT Finance kan købere af den svenske forretning inkludere aktører som Telenor og Telia.

TDC falder en lille smule til 33,95 kr.

Helt i C20-bunden ligger FLSmidth, der er regnskabsaktuel i næste uge. Aktien falder 1,5 pct. til 241 kr. Første kvartal ventes at give et overskud på 145 mio. kr. mod 272 mio. kr. i samme periode året før. Det viser estimater fra Ritzau Estimates.

Mindre regnskaber

Der er ikke de store begivenheder i C20-aktierne, men uden for det tunge indeks er der regnskaber.

Bavarian Nordic leverede inden børsåbningen tal for første kvartal.

Selskabet fastholdt forventningerne til hele året, efter at første kvartal bød på et nettounderskud på 129 mio. kr. mod et overskud på 45 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen i første kvartal landede på beskedne 23 mio. kr. mod 235 mio. kr. i de første tre måneder af 2015. Forsknings- og udviklingsomkostninger var på 104 mio. kr. i kvartalet, hvilket var et fald fra 119 mio. kr. Aktien falder 3,9 pct. til 250 kr.

Chemometec, der producerer apparater til celletælling, leverede også regnskab før åbningen.

Selskabet præciserede her forventningerne til regnskabsåret 2015/2016 efter sit tredje kvartal. Chemometec venter nu, at både omsætningen og driftsresultatet (EBITDA) rammer i den øvre ende af de udmeldte intervaller på henholdsvis 78-82 mio. kr. og 19-25 mio. kr. Aktien falder alligevel 5 pct. til 37,80 kr.

It-virksomheden NNIT leverede en opjustering til den organiske vækst i forbindelse med sit regnskab. Aktien stiger 1,4 pct. til 186,50 kr. efter regnskabet.

Djurslands Bank triller også ind med et regnskab i løbet af fredagen. Banken venter for hele 2016 et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i intervallet 75-90 mio. kr. Aktien er ved middagstid uændret efter yderst begrænset handel.