Aktier: Hårde hug til TDC efter droppede fusionsplaner

Teleselskabet TDC er endnu en gang havnet i fokus, da Telenor og Telia har besluttet at trække sig fra den planlagte fusion af deres teleforretninger i Danmark.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag måtte TDC notere et fald på 3,1 pct. til 40,60 kr. i et generelt faldende marked. Og fredag falder aktien med 5,5 pct. til 38,37 kr. efter meddelelsen om den kuldsejlede telefusion.

Det sker, fordi det ikke har været muligt at nå til enighed med EU-Kommissionen om acceptable vilkår for fusionen, oplyser selskaberne fredag morgen. Da fusionen sidste år blev meddelt, steg TDC på dagen med 5,1 pct.

- Det var klart markedets opfattelse, at det ville være positivt i et konkurrencemæssigt perspektiv, om end det lå et stykke ude i fremtiden. For Telenor og Telia tror jeg derimod ikke, at det får så stor betydning. Det skyldes, at Danmark kun udgør en lille del af deres samlede forretning, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Samlet ligger C20 Cap-indekset til et fald på 0,4 pct. til 981,27.

Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg i Nordea, vurderer, at investorerne er fortsat afventende - det er rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der lurer i horisonten. Og skuffende tal fra USA torsdag bidrager til forventningen om, at en amerikansk renteforhøjelse udskydes.

- Skuffende tal for engroslagre og vigende importpriser forstærker det nedadrettede pres på den amerikanske inflation. Samlet set forhold der medvirker til at understøtte forventningen om, at Fed ikke forhøjer renten i september, skriver hun i en morgenkommentar.

Med i bunden ligger også aktierne i A.P. Møller-Mærsk, efter Shanghai-rateindekset viste et fald på 6,4 pct. Aktierne ligger til et fald på henholdsvis 0,9 pct. for A-aktien til 10.680 kr. og et fald på 0,7 pct. for B-aktien til 10.980 kr. På konglomeratets kapitalmarkedsdag onsdag sagde Maersk Line-chef Søren Skou, at når efterspørgslen svigter, må udbuddet også falde som forklaring på, at Maersk Line har taget kapacitet ud af nogle af de største handelsruter for at forsøge at stoppe det markante ratefald.

- Vi er i en hård branche og har væsentlige udfordringer. På den korte bane er vores svar at fjerne kapacitet, lød det fra Søren Skou.

Blandt andet har Maersk Line annonceret 30 aflyste afgange, de såkaldte "blank sailings", i august, september og oktober i år - en fordobling i forhold til 2014. Samtidig er der reduceret i netværket mellem Asien og Europa i 2M-partnerskabet med MSC, og så sent som tirsdag fortalte det danske rederi, at det vil fjerne 16 pct. af kapaciteten fra Mellemøsten til Europa.

Bang & Olufsen er på jagt efter en partner og forhandler med flere store tv-producenter, der kan tilføre selskabet den nyeste teknologi på markedet, skriver Finans. Det er noget, investorerne kan lide, og aktien i Struer-selskabet stiger med 1,1 pct. til 45 kr. fredag morgen

Ingeniørkoncernen FLSmidth har byttet en af de nederste pladser i C20 Cap-indekset torsdag ud med en i toppen fredag morgen. Aktien stiger med 1,0 pct. til 243 kr. efter et fald på 2,2 pct. torsdag, hvor bekymringen om en afkølet kinesisk økonomi ramte selskaber eksponeret mod minesektoren over en bred kam, da Kina er verdens største aftager af metaller. Og ude i Europa satte BHP Billiton sig omkring 6 pct., Glencore faldt mere end 5 pct. og Anglo American endte med et fald på mere end 3 pct.

Med i toppen af indekset ligger Vestas med en stigning på 0,6 pct. til 359,70 kr., Novozymes stiger med 0,4 pct. til 289,10 kr., mens Genmab blander sig i toppen med en stigning på 0,3 pct. til 649,50 kr. Der er ingen selskabsspecifikke nyheder om selskaberne.

Og udenfor eliteindekset er TK Development kommet med regnskab for de første seks måneder af 2017. Ejendomsudviklingsselskabet fastholder for hele året med et overskud før skat på 40 mio. kr. fra de fortsættende aktiviteter. Aktien falder med 3,4 pct. til 8,65 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk