Aktier: Hård konkurrence sendte tysk energiselskab til bunds

Det tyske energiselskab Innogy endte onsdag nederst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet faldt 0,2 pct.

. Det tyske energiselskab Innogy endte onsdag nederst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet faldt 0,2 pct.

Selskabet forventer en lavere indtjening de to kommende år som følge af hårdere konkurrence på det britiske marked samt højere priser på ny teknologi, skriver Bloomberg News.

Innogy-aktien faldt 12,9 pct. til 34,27 euro.

Det tyske DAX-indeks faldt 0,4 pct., det franske CAC 40-indeks faldt 0,5 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks lukkede uændret.

Ligeledes i bunden af Stoxx 600-indekset lå den svenske entreprenørkoncern NCC med et fald på 9 pct. til 160,80 svenske kr.

Selskabet advarede om, at driftsindtjeningen i fjerde kvartal ventes at være tæt på nul. Indtjeningen i kvartalet vil være påvirket med 315 mio. svenske kr. af øgede hensættelser i bygge- og anlægsprojekter samt restruktureringsomkostninger på 75 mio. svenske kr.

I den anden ende af det brede paneuropæiske indeks endte britiske Dixons Carphone.

Elektronikselskabet annoncerede onsdag, at det vil repositionere sin mobilafdeling efter en nedgang i overskuddet på 60 pct. i første halvdel af regnskabsåret. Selskabet nedjusterede i samme ombæring sine forventninger til regnskabsåret 2017/18.

Dixons Carphone kunne dog berette om, at salget har været godt i anden halvdel af regnskabsåret - med rekordsalg på Black Friday - samt at det fastholder sine forventninger til årets udbytte. Aktien steg 7,4 pct. til 179,80 pence.

/ritzau/FINANS