Aktier: Håbet er grønt inden FLS-regnskab

Ganske som ventet er de danske aktier startet i forsigtigt positivt territorium torsdag, hvor der endnu engang ikke er de store udsving eller voldsom omsætning at spore.

Læs mere
Fold sammen

Senere på dagen venter et regnskab fra ingeniørselskabet FLSmidth, og fra start ser markedet ud til at have positive forhåbninger til rapporteringen.

C20 Cap-indekset stiger med 0,1 pct. til 849,94 efter omkring 10 minutters handel.

Selv om usikkerheden omkring Grækenland fortsat hænger som en tung sky over markederne, fordi der ikke umiddelbart kom noget resultat ud af mødet mellem eurozonens finansministre onsdag, ser indstillingen ud til at være mere positiv torsdag morgen.

For vindmølleproducenten Vestas er det dagen derpå efter onsdagens regnskab for fjerde kvartal, der set på tallene var ganske pænt. Til gengæld skuffede en meget defensiv udmelding om forventningerne voldsomt, og det betød et tungt kursfald på 8,6 pct. til 262,10 kr. - i øvrigt under tung omsætning, stik mod den generelle markedstendens.

Handelsbanken har siden sænket sin anbefaling af vindmøllepapiret til "reducer" fra "akkumuler", mens kursmålet sænkes til 270 kr. fra 280 kr. Vestas fortsætter lidt ned med 0,5 pct. til 260,80 kr.

Torsdag er det så ingeniørselskabet FLSmidths tur til at indtage regnskabsscenen. Onsdag blev aktien sendt op med 0,7 pct., og i de første handelstimer torsdag kan investorerne så endeligt positionere sig, inden regnskabet lander ved middagstid.

Forud for regnskabet venter analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans et driftsoverskud (EBIT) på 424 mio. kr. - en fremgang fra 60 mio. kr. i fjerde kvartal af 2014. Investorerne ser også ud til at være nogenlunde positivt indstillet, og FLSmidth-aktien stiger med 0,1 pct. til 297 kr.

Helt i toppen stiger forsikringsselskabet Tryg med 1,4 pct. til 812,50 kr. - umiddelbart uden større selskabsspecifikke nyheder. Generelt præger flere defensive papirer toppen af C20 Cap-indekset.

Blandt sidepapirerne kan investorer med interesse i flyselskabet SAS skæve mod Norge, hvor lavprisselskabet Norwegian har afleveret regnskab for 2014. Og for første gang i syv år var det med røde tal på bundlinjen.

Norwegian endte med et underskud på 1050 mio. norske kr. mod et plus på 322 mio. norske kr. i 2013. Afdækning af brændstofpriser var en væsentlig årsag til det store fald i resultatet.

- Norwegians resultat for 2014 er præget af en stærk omsætningsvækst, kapacitetsøgning og investeringer for fremtiden. Sikring af brændstof for 2015 udgør en stor udgiftspost på 459 mio. norske kr., hvilket igen påvirker årsresultatet betydeligt, forklarer selskabet.

SAS-aktien falder med 0,7 pct. til 13,50 kr.

Herhjemme er der desuden også småregnskaber fra Asgaard Group og Land & Leisure torsdag.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk